دوره 33، شماره 229 - ( بهمن 1402 )                   جلد 33 شماره 229 صفحات 86-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sajedi P, Emami A. Induction and Maintenance of Anesthesia with Propofol May Have More Stabilizing Effects on the Hemodynamic Status Compared to Isoflurane in Patients with Placental Adhesion Who Underwent Cesarean Section: A Pilot Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2024; 33 (229) :81-86
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19178-fa.html
ساجدی پروین، امامی آرمان. القا و نگهداری بیهوشی با پروپوفول در مقایسه با بیهوشی با ایزوفلوران، احتمالا ایجاد ثبات همودینامیک بهتری در بیماران با چسبندگی جفت تحت عمل سزارین خواهد داشت: یک مطالعه پیلوت. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (229) :81-86

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19178-fa.html

سابقه و هدف: خون‌ریزی حین سزارین یکی از علل شایع‌ ولی قابل پیش‌گیری مرگ مادران می‌باشد و تهاجم جفتی از علل اصلی خون‌ریزی حین سزارین است. این مطالعه با هدف مقایسه‌ی دو روش بیهوشی استنشاقی و پروپوفول در خون‌ریزی سزارین در بیماران، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، بر روی 15 بیمار چسبندگی جفتی کاندید سزارین انجام شد که در دو گروه بیهوشی با ایزوفلوران و بیهوشی با پروپوفول، در زمان نگهداری بیهوشی مورد مطالعه قرار گرفتند. تحلیل داده ها با سطح خطای 5 درصد انجام شد.
یافتهها: مقایسه‌ی نتایج نشان داد، حجم خون ساکشن شده (0/008P=)، تعداد گازهای استفاده شده (0/003 P=)، حجم سرم دریافتی (0/008 P=)، میزان استفاده از پک سل (0/009 P=) و حجم برون ده ادراری (0/008 P=) در گروه پروپوفول بهطور معناداری کمتر بود. فشار خون سیستول و دیاستول در گروه پروپوفول به‌ شکل معنادار به مقادیر پایه نزدیک‌تر بود (0/05 P≤). تعداد ضربان قلب، تعداد تنفس، درجه‌ی حرارت مرکزی و سطح اشباع اکسیژن خون بین دو گروه اختلاف معناداری نداشت (0/5P≥).
استنتاج: نتایج این مطالعه استفاده از پروپوفول را در بیهوشی بیماران چسبندگی جفت به ایزوفلوران ترجیح می‌دهد، اگر چه به دلیل تعداد کم نمونه نیاز به مطالعات تکمیلی بیش‌تری می‌باشد.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 3N20110213005825IRCT

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بیهوشی