دوره 33، شماره 222 - ( تیر 1402 )                   جلد 33 شماره 222 صفحات 66-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khadivzadeh T, Ghazanfarpour M, Babakhanian M, Dadshahi S, Kareshki H, Omranifard V. Psychometric Properties of Childbearing Questionnaire in Iranian Men and Women. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (222) :56-66
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19191-fa.html
خدیو زاده طلعت، غضنفرپور معصومه، باباخانیان مسعوده، دادشاهی صاحبه، کارشکی حسین، عمرانی فرد ویکتوریا. ویژگی‌های روانسنجی پرسشنامه انگیزه‌های باروری میلر در جمعیت مردان و زنان ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (222) :56-66

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19191-fa.html


چکیده:   (1796 مشاهده)
 سابقه و هدف: با توجه به نقش مهم شناخت انگیزههای باروری جهت ارائه خدمات مشاورهای در زمینه رفتار باروری در ایران، هدف این پژوهش، بررسی تحلیل عاملی تاییدی پرسشنامه انگیزههای باروری در جمعیت مردان و زنان ایرانی بود.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، 398 زن متاهل غیریائسه با سن 49-15 سال و دارای قابلیت باروری و 390 مرد که از نظر باروری مشکلی نداشتند و همسران آنان نیز دارای ویژگیهای زنان شرکتکننده در مطالعه بودند، از بیمارستان‌ها و مراکز بهداشت سطح شهر مشهد به روش نمونهگیری چند مرحله‌ای و خوشه‌ای انتخاب شدند. سپس پرسشنامه انگیزههای باروری میلر را تکمیل کردند. پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون- باز آزمون و روش همسانی درونی و روایی آن توسط تحلیل عامل تاییدی با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 19 و آموس نسخه 21 ارزیابی شد.
یافتهها: در این مطالعه ضرایب آلفای کرونباخ و پایایی آزمون- باز آزمون بالا حاکی از پایایی مناسب مقیاسهای انگیزههای مثبت و منفی باروری پرسشنامه میلر است. همچنین نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشاندهنده برازش ضعیف مدل در تعیین عاملها به شکل اولیه بیان شده در پرسشنامه میلر بود. بعد از حذف 8 سوال با بارهای عاملی پایین و آزاد کردن خطای کواریانس بین دو سوال، مدل به برازش کافی دست یافت.
استنتاج: نتایج این مطالعه حاکی از آن است که انگیزههای مثبت و منفی در مورد باروری، تحت تاثیر فرهنگ و ارزشهای حاکم بر جامعه ایرانی میباشد و تفاوتهایی با جوامع غربی دارد. پرسشنامه انگیزههای باروری میلر بهعنوان یک ابزار معتبر جهت استفاده در ایران تایید گردید.
 
متن کامل [PDF 764 kb]   (831 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: زنان و زایمان و نازایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb