دوره 32، شماره 218 - ( اسفند 1401 )                   جلد 32 شماره 218 صفحات 106-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hamzehgardeshi Z, Shahhosseini Z, Fendereski A, Habibi F, Ahmadi M. Delivering Healthy Lifestyle Education to Pregnant Women By Midwives Using Evidence-Based Criteria: A Policy Brief. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 32 (218) :101-106
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19199-fa.html
حمزه گردشی زینب، شاه حسینی زهره، فندرسکی افسانه، حبیبی فرنگیس، احمدی محمد. انطباق آموزش سبک زندگی سالم به مادران باردار توسط ماماها با معیارهای مبتنی بر بهترین شواهد: خلاصه سیاستی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (218) :101-106

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19199-fa.html

دوران بارداری یک دوره حیاتی است. سبک زندگی سالم در دوران بارداری اثرات مستقیم و غیرمستقیم عمیقی بر سلامت مادر، جنین و نوزادی در درازمدت دارد. طبق بررسی‌های به عمل آمده، آموزش سبک زندگی سالم به مادران باردار در ایران از جمله در سطح مراقبت‌های اولیه سلامت وضعیت مطلوبی ندارد و عدم به‌روز رسانی برنامه آموزشی برای ماماها و نداشتن محتوای آموزشی مکتوب و جامع از دلایل آن به شمار میرود. با هدف پرداختن به این مشکل سلامت، خلاصه سیاستی حاضر با استفاده از بهترین شواهد پژوهشی و رویکرد پیادهسازی بهترین شواهد در عمل، گزینه « انطباق آموزش سبک زندگی سالم به مادران باردار توسط ماماها با معیارهای مبتنی بر بهترین شواهد» را به سیاستگذاران سلامت مادران در وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی ارائه و پیشنهاد می‌نماید. در این راستا آموزش ماماهای شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان‌ها به شیوه‌ای ساختارمند، ادغام آموزش سبک زندگی سالم به مادران در برنامه‌های مراقبت‌های اولیه سلامت،گنجاندن آن در در پرونده الکترونیک سلامت زنان باردار و پایش مستمر این فعالیت‌ها توصیه می‌شود.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مامائی