دوره 33، شماره 1 - ( ویژه‌نامه شماره یک - آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 1 صفحات 344-339 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ebrahimi Saravi M, Pakravan A, Doostmohammad F, Mehdizadeh F. Comparison of Oral Health Related Quality of Life in Mandibular Edentulous Patients with Conventional Complete Dentures and Implant-supported Overdentures Referring to a Private Practice in Sari. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (1) :339-344
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19246-fa.html
ابراهیمی ساروی محمد، پاکروان امیرحسین، دوست محمد فاطمه، مهدی زاده فروغ. مقایسه‌ کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان در بیماران بی‌دندانی فک پایین دارای دندان مصنوعی کامل معمولی و دندان مصنوعی متکی بر ایمپلنت مراجعه‌کننده به مطبی خصوصی در شهر ساری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (1) :339-344

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19246-fa.html

سابقه و هدف: بی‌دندانی نقصی در سیستم دندانی است که تأثیری جدی بر کیفیت زندگی دارد. این مطالعه با هدف مقایسه‌ کیفیت زندگی وابسته به سلامت دهان (OHRQoL) بین بیماران بی‌دندانی فک پایین دارای دندان مصنوعی معمولی (CCD) و دندان مصنوعی متکی بر ایمپلنت (IOD) انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه کوهورت گذشته‌نگر، ۸۸ بیمار با بی‌دندانی فک پایین در دو گروه CCD و IOD انتخاب شدند. پس از ثبت اطلاعات دموگرافیک، پرسش‌نامه‌ی OHRQoL (۱۴-OHIP) را تمام بیماران تکمیل کردند. داده‌های کمی با میانگین (انحراف معیار) و داده‌های کیفی با تعداد (درصد) توصیف شدند. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار آماری SPSS21 انجام شد. سطح معنی‌داری 0/05 در نظر گرفته شد.
یافتهها: از ۸۸ بیمار شرکت‌کننده در این مطالعه، ۳۹ نفر مرد و ۴۹ نفر زن بودند. یافته‌ها نشان داد که میانگین نمره‌ی OHRQoL ارتباط معناداری با سن و جنسیت بیماران نداشت (0/05<P). نمره‌ کل OHRQoL در گروه CCD به‌صورت معنیداری، بالاتر از گروه IOD بود (8/14 ± 12/36 در مقابل 6/08 ±8/82 و 0/02P=).
استنتاج: براساس نتایج مطالعه، جنس و سن تأثیر چندانی بر کیفیت زندگی نداشتند. OHRQoL در افرادی که از IOD استفاده می‌کردند، بهتر از افرادی بود که از CCD فک پایین استفاده می‌کردند.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: دندانپزشکی