دوره 22، شماره 98 - ( اسفند 1391 )                   جلد 22 شماره 98 صفحات 7-2 | برگشت به فهرست نسخه ها

shokrzadeh M, Abedian kenari S, haghi aminjan H, Ghasemi M, Hoseini V, jeivad F, et al . Caspase 9 Promoter Polymorphisms in Gastric Cancer, Mazandaran Province. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (98) :2-7
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1952-fa.html
شکرزاده محمد، عابدیان کناری سعید، حقی امین جان حامد، قاسمی مریم، حسینی وحید، جیواد فرشته، و همکاران.. بررسی وجود چند شکلی ژن پروموتور کاسپاز 9 در سرطان معده در استان مازندران، شمال ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (98) :2-7

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1952-fa.html

سابقه و هدف: سرطان معده از شایع‌ترین سرطان‌ها با بقای پنج ساله پایین می‌باشد که عوامل مختلفی از قبیل تغییر مسیر مولکولی، بد تنظیمی سلولی در پیشرفت بیماری دخالت دارد و متاستاز به عنوان مهم‌ترین عامل مرگ محسوب می‌شود. کاسپاز 9، کاسپاز آغازگر مربوط به مسیر داخلی آپوپتوزیس می‌باشد و نقش مهمی در گسترش و پیشرفت سرطان دارد. پلی‌مورفیسم در ناحیه پروموتور ژن کاسپاز 9 می‌تواند بر فعالیت این ژن و در نتیجه استعداد ابتلاء به سرطان معده اثرگذار باشد. مواد و روش‌ها: بررسی: در این مطالعه مورد- شاهدی،100 فرد مبتلا به سرطان معده و 100 فرد سالم از نظر پلی‌مورفیسم در ناحیه C> T712- پروموتور ژن کاسپاز 9 مورد ارزیابی قرار گرفتند. DNA ژنومی با استفاده از کیت استخراج DNA بر اساس پروتوکل کیت از سلول‌های سفید خون محیطی افراد بیمار و شاهد استخراج شده و با استفاده از روش RFLP-PCR به بررسی ژنوتیپی ناحیه C > T712- پروموتور ژن کاسپاز9 در دو گروه پرداخته شد. یافته‌ها: در این مطالعه 200 (143 مرد و 57 زن) نفر بررسی شدند که همگی از ناحیه جغرافیایی و نژاد یکسان انتخاب شدند. نتایج این مطالعه بیانگر این بوده که افزایش تعداد آلل T در ژنوتیپ منجر به افزایش بروز بیماری سرطان معده شده است (095/0p=، 224/0r=). استنتاج: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که غربالگری پلی‌مورفیسم کاسپاز 9 (C> T712-) می‌تواند به عنوان یک نشانگر مفید در تعیین حساسیت فردی به سرطان معده و کمک به راهکارهای پیشگیری و درمانی در افراد مستعد مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |