دوره 33، شماره 226 - ( آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 226 صفحات 203-197 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farmani M, Ranjbar H, Sadat Hoseini A S. The Effect of Familiarization with Stitching Through Virtual Reality Headset on Children's Pain Intensity and Parents' Satisfaction with Pain Management During Stitching: Randomized Controlled Clinical Trials. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (226) :197-203
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19526-fa.html
فرمانی محیا، رنجبر هادی، سادات حسینی اکرم السادات. تاثیر استفاده از آشنایی با بخیه زدن از طریق عینک واقعیت مجازی بر شدت درد کودکان و رضایتمندی والدین از مدیریت درد هنگام بخیه زدن: یک کارآزمایی تصادفی شده شاهددار. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (226) :197-203

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19526-fa.html


چکیده:   (1087 مشاهده)
سابقه و هدف: آشنایی با روش انجام رویهها سبب همکاری بیمار میشود از طرفی استفاده از هدستهای(سرافزار) واقعیت مجازی با درگیرکردن بیماران در فضایی چند بعدی سبب کاهش درد میشود. بخیهزدن با ایجاد درد موجب همکاری نکردن کودک میشود. بنابراین این مطالعه با تلفیق دو روش آشناسازی و واقعیت مجازی در پی آن است که تاثیر آشناسازی با بخیهزدن از طریق عینک واقعیت مجازی را بر شدت درد کودکان و رضایت والدین هنگام بخیه زدن بررسی نماید.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی تصادفی شده شاهددار است که در بیمارستان دانشگاهی شهر قزوین انجام شد. جامعه آماری 60 کودک 7-5 سال با بریدگی در اندام یا سر بود که به روش در دسترس با تخصیص تصادفی در گروه کنترل و مداخله انتخاب شدند. شدت درد ناشی از صدمه برای همسانسازی گروهها با Visual Analog Scale در هر دو گروه قبل از مداخله سنجیده شد. در گروه مداخله از عینک مجازی 1 الی 3 دقیقه قبل از بخیه زدن استفاده شد. (انیمیشن 1دقیقه و30 ثانیهای حاوی نحوه بخیهزدن و آشنایی با محیط بیمارستان) پس از اتمام بخیهزدن شدت درد کودک مجددا اندازهگیری شد. رضایت والدین با استفاده از پرسشنامه رضایتمندی والدین از مدیریت درد پس از بخیه زدن تکمیل شد. در نهایت دادهها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 16 تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: اطلاعات جمعیت شناختی دو گروه همسان بودند. نتایج تفاوت آماری معنیداری بین شدت درد کودکان در گروه کنترل (1/67 ± 8/6) و مداخله (3/21 ± 3/97) نشان داد (0/001=P). رضایت والدین از مدیریت درد نیز در دو گروه (کنترل 11/76 ± 48/03 و مداخله 8/67 ± 68/83) تفاوت آماری معنیداری را نشان داد (0/001=P).

استنتاج: به نظر میرسد استفاده از واقعیت مجازی با هدف آشناسازی باعث کاهش شدت درد در کودکان حین بخیه زدن و افزایش رضایت والدین میشود. بنابراین به کارگیری این روش بهعنوان روشی غیردارویی، بیخطر، غیرتهاجمی و ارزان توصیه میشود.
متن کامل [PDF 621 kb]   (486 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb