دوره 33، شماره 226 - ( آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 226 صفحات 239-217 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehghan S, Mortezazadeh F, Roshani-Sefidkoohi M. Investigating the Impact of Environmental Factors and Climate Change on the Prevalence of Dengue Fever: A Narrative Review. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (226) :217-239
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19538-fa.html
دهقان سمانه، مرتضی زاده فاطمه، روشنی سفیدکوهی محمد. تاثیر عوامل محیطی و تغییرات آب و هوایی بر شیوع بیماری تب دانگ: یک مطالعه مروری روایتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (226) :217-239

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19538-fa.html


چکیده:   (1383 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به اثرات بیماری تب دانگ بر سلامت افراد جامعه و نقش فاکتورهای آ‌ب‌وهوایی و محیطی بر شیوع این بیماری و هم‌چنین نبود اطلاعات کافی در این زمینه، این مطالعه مروری، اطلاعاتی در خصوص فاکتورهای موثر آب و هوایی و محیطی بر شیوع بیماری تب دانگ ارائه‌داده‌است.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری، مقالات چاپ شده تا ابتدای آگوست سال 2022 میلادی به زبان انگلیسی و فارسی مورد بررسی قرار گرفتند. این مقالات با جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی Scopus، Science Direct، PubMed، Web of Science و Google Scholar و با استفاده از کلیدواژه‌های فارسی نظیر «تب‌دانگ»، «ناقل‌دانگ»، «پشه ناقل»،
«پشه آئدس»، «عوامل محیطی» و «عوامل آب‌وهوایی» و کلیدواژه‌های انگلیسی
dengue fever» «، «dengue vector»، «vector mosquito»، «Aedes mosquito»، «Environmental factors» و «Climatic factors» به‌‌دست آمدند. هم‌چنین از نرم‌افزار مدیریت منابع ‌Endnote X8 جهت سازماندهی، مطالعه عناوین و چکیده‌ها استفاده شد.

یافتهها: با توجه به اثرات تغییرات محیطی بر جمعیت پشه و تأثیر متعاقب آن بر بروز تب دانگ، مطالعه حاضر نشان داد که تغییرات در عوامل اقلیمی از جمله دمای هوا، بارندگی و رطوبت بر فراوانی ناقلین بیماری دانگ تأثیر می‌گذارد. تغییر کاربری و پوشش زمین میتواند با تغییر اکولوژی محلی بر جمعیت پشهها و انتقال بیماری دانگ تاثیر بگذارد. پسماند‌های خانگی و تجمع آن‌ها در اطراف منازل مسکونی نیز به عنوان آلاینده‌های زیست محیطی نیز می‌توانند مقدار قابل‌توجهی آب را در خود نگه‌دارند و بهعنوان زیستگاه لارو پشه‌هایی مانند گونه‌های آئدس محسوب شوند.

استنتاج: تجزیه و تحلیل عوامل اقلیمی و محیطی نشان‌داده‌است که عوامل محیطی و تغییرات آب و هوایی می‌توانند در بروز بیماری تب‌دانگ موثر ‌باشند.
 
 
متن کامل [PDF 690 kb]   (510 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بهداشت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb