دوره 17، شماره 57 - ( فروردين 1386 )                   جلد 17 شماره 57 صفحات 49-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sabzevari S, Mohammadallizade S, Bagherian B, Mirzaee F. Comparison of signs and symptoms of myocardial infarction and unstable angina in male and female hospitalized. J Mazandaran Univ Med Sci 2007; 17 (57) :42-49
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-196-fa.html
سبزواری سکینه، محمدعلی زاده سکینه، باقریان بهناز، میرزایی فاطمه. مقایسه علایم و نشانه های انفارکتوس میوکارد و آنژین صدری ناپایدار در زنان و مردان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1386; 17 (57) :42-49

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-196-fa.html


چکیده:   (20202 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری های عروق کرونر قلب ازعلل مهم مرگ ومیر و ناتوانی در سراسر دنیا محسوب می شوند. نتایج برخی از مطالعات و مشاهدات مختلف نشان داده است که احتمالا علایم بیماری های عروق کرونر در دو جنس متفاوت است. از این رو مطالعه حاضر به منظور مقایسه علایم انفارکتوس میوکارد و آنژین صدری ناپایدار در زنان ومردان صورت گرفت.
مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه ای از نوع Case series است که بر روی 600 بیمار مبتلا به آنژین صدری ناپایدار و انفارکتوس میوکارد بستری در بخش های ویژه قلب بیمارستان های دانشگاه کرمان انجام شد. اطلاعات به صورت مصاحبه ساختار یافته با استفاده از پرسشنامه که در پنج بخش ویژگی های فردی، ویژگی های مربوط به بیماری، تصویر محل درد و مقیاس ده درجه ای دیداری جهت تعیین شدت درد و اقدامات انجام شده بعد از شروع علایم تنظیم شده بود، توسط دو پرستار در نوبت های مختلف کاری جمع آوری شد. جهت آنالیز داده ها از آزمون های آماری t مستقل، مربع کای، فیشر و یومان وایت نی استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد در مجموع زنان مسن تر از مردان بوده (p<0.001) و شیوع آنژین صدری ناپایدار در زنان بیش تر و انفارکتوس میوکارد در مردان بیش تر بود(p<0.001). در مورد درد قسمت های مختلف قفسه سینه، اختلاف معنی داری بین دو جنس مشاهده نشد، هر چند زنان بیش تر از مردان دچار درد گردن، درد وسط پشت، درد تمام پشت شده بودند (p<0.05). همچنین زنان به طور معنی داری بیش تر از مردان دچار علایم تحریک واگ از قبیل ضعف، کاهش اشتها، برافروختگی، سرگیجه، خستگی زیاد، سستی، سردرد، اختلال بینایی، احساس خفگی، تپش قلب و خستگی می شدند (p<0.01). شیوع تنگی نفس در هنگام حمله نیز در زنان بیش تر از مردان بود (44.7 درصد در برابر 29.4 درصد). شدت درد در هنگام بروز علایم در زنان و مردان تفاوتی نداشت.
استنتاج: این مطالعه نشان داد زنان بیش تر از مردان دچار علایم غیر خاص (Atypical) آنژین صدری ناپایدار و انفارکتوس میوکارد می شوند که این مساله می تواند منجر به اشکال در شناسایی علایم و تاخیر در جست و جوی کمک شود. در داخل بیمارستان نیز چون درصد زنانی که تغییر در نوار قلبی (ECG) ندارند بیش تر از مردان و علایم غیر خاص نیز در آنها بیش تر است، می تواند باعث شود که زنان کم تر از مردان درمان مناسبی دریافت کنند.
متن کامل [PDF 236 kb]   (7210 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb