دوره 33، شماره 1 - ( ویژه‌نامه شماره یک - آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 1 صفحات 313-309 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemian R, Moosazadeh M, Hosseinian H, Rahimzadeh G. Investigating the Mortality Rate of Nosocomial Infections in Patients Admitted to the Intensive Care unit of Imam Khomeini Hospital, Sari. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (1) :309-313
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19612-fa.html
قاسمیان رویا، موسی زاده محمود، حسینیان هانیه، رحیم زاده گلنار. بررسی میزان مرگ و میر ناشی از عفونت‌های ‌بیمارستانی در بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ‌ویژه بیمارستان امام خمینی (ره)، ساری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (1) :309-313

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19612-fa.html

سابقه و هدف: عفونت‌های ‌بیمارستانی به ویژه در بخش مراقبت‌های ‌ویژه)ICU)از معضلات مهم پزشکی در سراسر دنیا است که موجب اقامت طولانی‌مدت بیماران در بیمارستان، افزایش هزینه‌های درمانی و مرگ و میر مبتلایان می‌شود. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع مرگ و میر ناشی از عفونت‌های ‌بیمارستانی در بیماران بستری در بخش ICU بیمارستان امام خمینی (ره)، ساری است.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی-مقطعی بر روی 289 بیمار بستری شده در بخش ICU بیمارستان امام خمینی (ره)، ساری طی سال 1399-1398 انجام گرفت. گزارش کشت (مثبت/منفی)، ارگانیسم یافت شده در کشت و حساسیت آنتی‌بیوتیکی آن‌ها و موارد مرگ و میر در چک لیست ثبت و ارزیابی شدند.
یافتهها: از میان 289 بیمار، 112 نفر زن و 177 نفر مرد بودند. میانگین سنی فوت‌شدگان 14/11 ± 63/10 سال بود. طبق داده‌ها ‌86 درصد بیماران بهبود یافتند و 14 درصد فوت کردند. شایع‌ترین عامل عفونت بیمارستانی، انتروباکتر (17/3 درصد) و بیش‌ترین عفونت بیمارستانی پنومونی (45/3 درصد) بود. بیش‌تر بیمارانی که دچار مرگ شدند سفتریاکسون مصرف کرده بودند.
استنتاج: شناسایی عوامل مرتبط با افزایش مرگ و میر ‌در بیماران مبتلا به عفونت بیمارستانی، می‌تواند در مدیریت و کنترل عفونت‌های ‌بیمارستانی کاربرد قابل توجهی داشته باشد. در مطالعه حاضر، مقاومت دارویی چندگانه در پاتوژن‌ها ‌بالا بود. بیش‌ترین میزان مرگ و میر مربوط به عفونت استنوتروفوموناس مالتوفیلیا بود.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: عفوني