دوره 33، شماره 224 - ( شهریور 1402 )                   جلد 33 شماره 224 صفحات 16-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shafia S, Ghahramani G, Mohammadi M, Kargar-soleimanabad S. Effects of Intense Exercise and Fluoxetine on Alterations Caused by Single Prolonged Stress in Female Rats. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (224) :1-16
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19624-fa.html
شفیعا سکینه، قهرمانی گوهر، محمدی مسلم، کارگرسلیمان آباد سعید. اثرات ورزش شدید، فلوکستین و تاثیر توام آن‌ها بر تغییرات ناشی از استرس تک واحدی طولانی مدت در رت‌های ماده. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (224) :1-16

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19624-fa.html


چکیده:   (258 مشاهده)
 سابقه و هدف: بیماری استرس پس از تروما، بیماری روان‌پریشی است که در صورت مواجهه با انواع مختلف استرسورها رخ میدهد. کارایی روشهای دارویی و روان درمانی حتی در همراهی با یکدیگر نیز همچنان پایین است و بدین جهت درمان‌های مکمل مورد بررسی میباشد. بهبود نسبی علائم بیماری با استفاده از داروهای مهارکننده انتخابی برداشت سروتونین (SSRIs) مشاهده شده است، اثر ورزش نیز در بهبود سلامتی جسمی و روحی مشخص شده است، اما شدت ورزشی مناسب هم‌چنان مورد سوال میباشد. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثر ورزش شدید و داروی فلوکستین و اثر توام آنها بر آسیبهای رفتاری و سلولی مولکولی ناشی از یک مدل استاندارد سندرم استرس پس از سانحه(PTSD) می‌باشد.
مواد و روشها: از مدل استرس طولانی مدت تک واحدی به عنوان یک مدل برای القاء PTSD استفاده شد. مداخله ورزشی (روزی یک ساعت، با سرعت m/min 15) و دارویی (mg/kg 10) به مدت چهار هفته انجام گرفت. پس از انجام تست اضطراب، تحت بیهوشی عمیق، نمونه خون جهت اندازه‌گیری میزان IGF-1 سرم (روش الایزا) جمع‌آوری شد. قشر پره فرونتال نیز جهت اندازهگیری فاکتورهای آپوپتوزی به روش RT-PCR فریز شد.
یافتهها: رت‌های SPS افزایش اضطراب و کاهش IGF-1 سرم و افزایش بیان mRNA مربوط به Bax و Caspase-3 وکاهش بیان mRNA مربوط به Bcl2 در قشر پره فرونتـال را نشان دادنـد. هر دو مداخلـه به تنهایی و تـوام باعث افزایش IGF-1 و کاهش بیان فاکتورهای پروآپوپتوتیک و افزایش بیان فاکتور آنتیآپوپتوتیک شدندو مداخله توام سبب کاهش اضطراب شد.
استنتاج: مداخله ورزشی و فلوکستین و مداخله توام منجر به افزایش IGF-1 سرم و کاهش بیان فاکتورهای پروآپوپتوتیک و افزایش بیان فاکتورآنتی آپوپتوتیک در قشر پره‌فرونتال شد و مداخله توام در کاهش اضطراب مفید بود. با توجه به این‌که تاثیر مداخله دارویی بارزتر از تاثیر ورزش با شدت بالا بود، مشخص میشود در گروه‌هایی که تحت تاثیر هر دو مداخله قرار گرفتند، فلوکستین نقش مهم‌تری را ایفا کرده است.
 
متن کامل [PDF 490 kb]   (173 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فيزيولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb