دوره 33، شماره 226 - ( آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 226 صفحات 87-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zakerifar M, Goli H R, Kaboosi H, Rahmani Z, Peyravii Ghadikolaii F. High Prevalence of Capsular Type I and Resistance to Multiple Antibiotics Among Streptococcus agalactiae Isolated from Pregnant Women. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (226) :74-87
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19665-fa.html
ذاکری فر مونا، گلی حمیدرضا، کابوسی حامی، رحمانی زهرا، پیروی قادی کلائی فاطمه. شیوع بالای تایپ I کپسولی و مقاومت به چندین آنتی‌بیوتیک در بین استرپتوکوکوس آگالاکتیه جدا شده از خانم‌های باردار. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (226) :74-87

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19665-fa.html

سابقه و هدف: ظهور مقاومت به چند دارو (MDR) در استرپتوکوکوس آگالاکتیه جدا شده از خانمهای باردار و حضور کپسول پلی‌ساکاریدی در آنها نقش بسیار مهمی در بیماریزایی دارند. بنابراین، هدف از این مطالعه بررسی شیوع مقاومت آنتیبیوتیکی، مقاومت به چند دارو و تایپهای Ia و Ib کپسولی در این سویه‌ها بود.
مواد و روشها: نمونه‌های واژینال به محیط کشت انتقالی Todd-Hewitt Broth منتقل شدند. پس از 24 ساعت، بر روی محیط کشت بلاد آگار تلقیح شده، باکتریها با روش‌های استاندارد تعیین هویت شدند. الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی ایزوله‌ها به روش دیسک آگار دیفیوژن مشخص شد. سپس، DNA باکتریها استخراج شد و ژنهای کپسولی با استفاده از روش PCR مورد شناسایی قرار گرفتند.
یافتهها: شیوع کلونیزاسیون در خانمهای باردار 25/23درصد بود. تتراسایکلین با 94/33درصد مقاومت کم اثرترین دارو بود، در حالی‌که 78/3، 81/13 و 83/01 درصد از ایزولهها، به‌ترتیب نسبت به اوفلوکساسین، اریترومایسین و کینوپریستین- دالفوپریستین غیرحساس بودند. هم‌چنین، 78/3 درصد از ایزوله‌ها نسبت به پنیسیلین حساس بودند. در ضمن، 94 (88/7 درصد) ایزوله MDR بودند، در حالی که، به‌ترتیب 20 (18/86 درصد) ایزوله و 32 (30/18 درصد) ایزوله تایپ‏های کپسولی Ia و Ib داشتند.
استنتاج: پنی‌سیلین داروی مناسبی برای پروفیلاکسی در زنان باردار با ریسک بالا در این منطقه میباشد. شیوع بالای سویه‌های MDR نشان‌دهنده عدم مدیریت صحیح مصرف آنتیبیوتیک‌‌ها میباشد. در ضمن، شیوع بالای تایپ‏های کپسولی Ib و Ia، بهخصوص در سویه‌های MDR، نشان‌دهنده اهمیت این سروتیپها جهت طراحی واکسن می‌باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي