دوره 22، شماره 98 - ( اسفند 1391 )                   جلد 22 شماره 98 صفحات 385-364 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taheri Sarvtin M, Hedayati M T, Ayatollahi Mosavi S A, Afsarian M H. An Overview on the Role of Microbial Agents in Psoriasis. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (98) :364-385
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1969-fa.html
طاهری سروتین مهدی، هدایتی محمد تقی، آیت اللهی موسوی سید امین، افسریان محمد حسین. مروری بر نقش عوامل میکروبی در پسوریازیس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (98) :364-385

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1969-fa.html

سابقه و هدف: پسوریازیس یک بیماری مزمن و التهابی پوست می‌باشد که با ضایعات پوشیده شده از پوسته‌های نقره‌ای- سفید مرده پوست مشخص می‌شود. این بیماری خود ایمنی زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن پیام‌های معیوبی می‌فرستد که منجر به افزایش سرعت چرخه رشد سلول‌های پوست می‌شود. شیوع پسوریازیس در جهان بسته به نوع منطقه حدود 4-5/0 درصد می‌باشد. در افراد مبتلا به پسوریازیس، افزایش بروز افسردگی، چاقی، دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی- عروقی و سرطان دیده می‌شود. علت دقیق بیماری پسوریازیس شناخته شده نیست. اخیراً نقش عوامل میکروبی در ایجاد و یا تشدید پسوریازیس مورد توجه قرار گرفته است. هدف اصلی از این مطالعه، ارائه یک مرور کلی از پژوهش‌های انجام شده در زمینه نقش عوامل میکروبی در پسوریازیس می‌باشد. مواد و روش‌ها: مقالاتی که بین سال‌های 1961 و 2011 در PubMed/MEDLINE و پایگاه‌های جستجوی اطلاعات داخلی منتشر شده بودند، جهت تعیین نقش عوامل میکروبی در عارضه پسوریازیس مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از این مطالعات با دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: عوامل میکروبی به ویژه استرپتوکوکوس پیوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، گونه های کاندیدا، گونه‌های مالاسزیا، انتروکوک فکالیس و سودوموناس آئروژینوزا می‌تواند روند بیماری را از طریق تغییر در ویژگی‌های پوست بیماران مبتلا به پسوریازیس تغییر دهند. استنتاج: بر اساس نتایج این مطالعات به نظر می‌رسد میکروارگانیسم‌ها در پاتوژنز پسوریازس بسیار با اهمیت باشند. این عوامل می‌توانند از طریق فعال‌سازی مونوسیت‌ها و سلول‌های T توسط سوپر آنتی‌ژن‌ها و ترشح سموم مختلف باعث تشدید پسوریازیس شوند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: قارچ شناسي