دوره 33، شماره 226 - ( آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 226 صفحات 40-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naghizadeh N, Riyahi Malayeri S, Roozbahani M, Khademi A, Shirvani H. The Effectiveness of Endurance Training and Nano Curcumin Consumption on Short-Term Memory in Mice with Glioblastoma Multiforme Brain Tumor. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (226) :28-40
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19767-fa.html
نقی زاده ناهید، ریاحی ملایری شاهین، روزبهانی مهدی، خادمی علیرضا، شیروانی حسین. اثر بخشی تمرین استقامتی و مصرف نانوکورکومین بر حافظه کوتاه مدت موش‌های مبتلا به تومور مغزی گلیوبلاستومای مولتی فرم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (226) :28-40

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19767-fa.html

سابقه و هدف: تومورهای مغزی از کشنده‌ترین بدخیمی‌ها می‌باشند و میتوانند بهطور مستقیم مغز را درگیر کنند که اغلب با اختلال در عملکردهای اجرایی و حافظه همراه است. هدف از این مطالعه تعیین اثربخشی تمرین استقامتی و مصرف نانوکورکومین برحافظه کوتاه مدت موشهای مبتلا به تومور مغزی گلیوبلاستومای مولتی فرم بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 35 سر موش صحرایی نر سالم نژاد ویستار به‌طور تصادفی به 7 گروه 5 تایی شامل گروه کنترل سالم پایه، کنترل سالم 4 هفته، کنترل سرطان پایه، کنترل سرطان 4 هفته، گروه سرطان+ نانوکورکومین، سرطان+ تمرین و سرطان+ تمرین+ نانوکورکومین تقسیم شدند. یک هفته پس از تزریق سلولهای سرطانی در قشر پیشانی، همه حیوانات با انجام تست حافظه و هم‌چنین گاواژ مکمل نانوکورکومین به میزان mg/kg80 (28 روز، 5 روز در هفته) وارد برنامه اصلی تمرین بر روی نوارگردان (4 هفته، 18 متر بر دقیقه و 3 روز در هفته) شدند. در پایان موش‌ها قربانی، دادهها جمع‌آوری و نتایج با استفاده از آزمونهای آماری تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی آنالیز گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد تمرین استقامتی و مصرف نانوکورکومین به صورت معنیداری باعث کاهش حجم تومور درگروه سرطان+ تمرین+ نانوکورکومین شد(0/001 P=). هم‌چنین سبب افزایش معنیدار حافظه کوتاه مدت درگروههای مورد مطالعه نسبت به گروه سرطان 4 هفته  گردید(0/001 P=).
استنتاج: براساس یافته‌های مطالعه حاضر انجام تمرینات استقامتی به همراه مصرف نانوکورکومین، احتمالا میتواند علاوه برکاهش حجم تومور باعث بهبود حافظه کوتاه‌ مدت در موشهای مبتلا به تومور مغزی شود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی