Mirsanjari M, Sadeghimahalli F, Ramezani A, Moradi S. The Relationship between the Consumption of Different Food Groups and the Components of Metabolic Syndrome among Female Students in the Dormitories of Mazandaran University of Medical Sciences. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (1) :134-146
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19774-fa.html
میرسنجری میترا، صادقی محلی فروزان، رمضانی آتنا، مرادی سیاوش. ارتباط مصرف گروههای غذایی مختلف با مؤلفههای سندرم متابولیک در بین دانشجویان دختر خوابگاههای دانشگاه علوم پزشکی مازندران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (1) :134-146
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19774-fa.html
چکیده: (606 مشاهده)
سابقه و هدف: طیف سنی جوان و دانشجو به دلیل شرایط حاکم بر زندگی مستعد بروز ریسک فاکتورهای مرتبط با سندروم متابولیک هستند. در مطالعات مربوط به ریزمغذیها، میزان پایین منیزیوم و روی در زنان، مرتبط با سندروم متابولیک نشان داده شده است. هدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط مصرف گروههای غذایی مختلف با مؤلفههای سندرم متابولیک و نیز بررسی ارتباط میزان روی و منیزیوم سرم با میانگین دریافت گروههای غذایی در بین دانشجویان دختر ساکن خوابگاههای دانشگاه علوم پزشکی مازندران بوده است.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی، 80 دانشجوی دختر در محدوده سنی (18-25 سال) شرکت نمودند. شاخصهای سندروم متابولیک شامل شاخصهای آنتروپومتریک، لیپید پروفایل، قندخون ناشتا، روی و منیزیوم سرم مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات دریافت غذایی از طریق پرسشنامههای بسامد خوراکیها و یادآمد 24 ساعته غذایی به دست آمد.
یافتهها: در این مطالعه میزان منیزیوم و روی در محدوده نرمال بوده و ارتباط معنیداری بین این دو عنصر و شاخصهای سندروم متابولیک دیده نشد. شیوع سندروم متابولیک با حداقل سه شاخص همزمان، در سه نفر (3/7درصد) دیده شد. دریافت ویتامین D و ویتامین E در کمترین نسبت در مقایسه با DRI بوده است. تنها یکی از شاخصهای سندروم متابولیک، کلسترول HDL در 100 درصد افراد کمتر از 50 میلیگرم بر دسی لیتر بوده است.
استنتاج: با توجه به محدودیتهای تغذیهای که در خوابگاهها برای دانشجویان وجود دارد، برنامهریزی مناسب جهت مکملیاری در این گروه از جامعه به منظور پیشگیری از تبعات درازمدت کمبود مواد غذایی و تأثیر بر سلامت مورد نیاز است.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
تغذيه