دوره 33، شماره 1 - ( ویژه‌نامه شماره یک - آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 1 صفحات 233-226 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hali H, Salehi Sarookollaei M, Alimohammadi M, Hosseinnataj A, Khalili B, Mollaei M. Localization of Impacted Maxillary Canines and Root Resorption of Neighboring Incisors using Cone Beam Computed Tomography in People Aged 12-20 in Sari. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (1) :226-233
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19778-fa.html
حالی هاله، صالحی ساروکلایی مائده، علیمحمدی مونا، حسین نتاج ابوالفضل، خلیلی بهنام، ملایی ملیکا. بررسی موقعیت دندان کانین نهفته‌ی فک فوقانی و تعیین میزان تحلیل انسیزورهای مجاور آن به‌وسیله‌ی توموگرافی کامپیوتری با پرتو مخروطی در بیماران 12 تا 20 ساله‌ی شهر ساری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (1) :226-233

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19778-fa.html

سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی موقعیت دندان کانین نهفته‌ فک فوقانی و تعیین میزان تحلیل انسیزورهای مجاور آن به‌وسیله‌ی توموگرافی کامپیوتری با پرتو مخروطی در بیماران 12 تا 20 ساله‌ در دو مرکز تصویربرداری خصوصی شهر ساری انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه‌ توصیفی ‌تحلیلی، طبق معیار ورود، 89 تصویر CBCT وارد شد. 31 تصویر CBCT مربوط به نهفتگی باکالی یک‌طرفه‌ی کانین ماگزیلا و 58 تصویر CBCT مربوط به نهفتگی پالاتالی یک‌طرفه‌ی کانین ماگزیلا بررسی شدند تا از روی این تصاویر، پارامترهای وقوع سانترال تحلیل‌رفته و هم‌چنین، وقوع لترال تحلیل‌رفته و میزان تحلیل این دندان‌ها سنجیده شود. تمام تحلیل‌های آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS 21 انجام گرفت و سطح معنی‌داری 5 درصد در نظر گرفته شد.
یافتهها: طبق یافته‌های مطالعه، بین جنسیت و سمت نهفتگی (باکالی و پالاتالی) رابطه‌ی معنی‌داری از لحاظ آماری وجود نداشت. هم‌چنین، در هر دو جنس، بیش‌ترین موقعیت مربوط به پالاتالی بود. با بررسی آزمون آماری کای دو، ارتباط معناداری بین جنسیت و موقعیت کانین نهفته مشاهده نشد. ارتباط معناداری بین سن و موقعیت کانین نهفته یافت شد. هم‌چنین، ارتباط معناداری بین وقوع لترال تحلیل‌رفته و موقعیت کانین نهفته وجود داشت که در دندان سانترال برعکس دندان لترال است.
استنتاج: این مطالعه دریافت که وقوع تحلیل دندان لترال با موقعیت دندان کانین نهفته مرتبط است، درصورتی‌که وقوع تحلیل دندان سانترال و موقعیت کانین نهفته ارتباط معنی‌داری نداشتند
واژه‌های کلیدی: نهفتگی، کانین، CBCT، تحلیل ریشه
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی