دوره 33، شماره 1 - ( ویژه‌نامه شماره یک - آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 1 صفحات 225-216 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hali H, rasouli K, mollaei M. Investigating the Association between the Parenting Style with the Level of Fear and Cooperation of 4–12-Year-Old Children Referred to the Sari Dental Faculty in 2023. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (1) :216-225
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19832-fa.html
حالی هاله، رسولی کوثر، ملایی ملیکا. ارتباط شیوه‌ی فرزندپروری با میزان ترس و همکاری کودکان 4 تا 12 ساله‌ی مراجعه‌کننده به دانشکده‌ی دندان‌پزشکی ساری در سال 1402. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (1) :216-225

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19832-fa.html


چکیده:   (254 مشاهده)
سابقه و هدف: اغلب برای کودکان نیازمند خدمات دندان‌پزشکی، حضـور در مطب دندان‌پزشکـی کار چندان آسانی نیست. از طرفی، میزان همکاری کودکان در انتخاب روش درمانی مناسب تأثیر به‌سزایی دارد. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط شیوه‌ فرزندپروری والدین با میزان ترس و همکاری کودکان 4 تا 12 ساله‌ی مراجعه‌کننده به دانشکده‌ دندان‌پزشکی ساری است.
مواد و روشها: پژوهش مقطعی حاضر درباره‌ 150 کودک مراجعه‌کننده به دانشکده‌ دندان‌پزشکی ساری در سال 1402 انجام شده است. برای سنجش سبک فرزندپروری، ترس کودکان و همکاری کودکان به ‌ترتیب از پرسش‌نامه‌ Baumrind، جدول بررسی ترس کودکان و شاخص فرانکل استفاده شده است. در آمار تحلیلی این تحقیق، به‌منظور بررسی روابط متغیرهای وابسته و مستقل، از آزمون ضریب هم‌بستگی پیرسون و آزمون تی مستقل استفاده ‌شده است.
یافتهها: از بین 150 شرکت‌کننده، 70 نفر (46/7 درصد) دختر و 80 نفر (53/3 درصد) پسر بودند. در رابطه با میزان ترس و همکاری کودکان، سبک فرزندپروی سهل‌گیرانه و مستبدانه با ترس و همکاری کودکان مراجعه‌کننده ارتباط معنی‌داری داشت و این ارتباط، در رابطه با ترس به‌ شکل مثبت و در رابطه با همکاری به ‌شکل منفی بود. سبک فرزندپروری مقتدرانه دارای ارتباط معنی‌دار و مثبت با همکاری و بدون ارتباط معنی‌دار با ترس بود. در رابطه با ارتباط جنسیت با ترس و همکاری، رابطه‌ی معنی‌داری با ترس مشاهده شد و با همکاری، رابطه‌ معنی‌داری مشاهده نشد.
استنتاج: طبق یافته‌های این مطالعه، شیوه‌ی فرزندپروری والدین با میزان ترس و همکاری کودکان در مراجعه به دندان‌پزشک مرتبط است و والدین تأثیر به‌سزایی در رفتار کودک خود دارند.
 
متن کامل [PDF 811 kb]   (93 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکي اطفال

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb