Farokhfar A, Sheykhrezai A, Heydari Gorji M A, Noroozpoor deylami K, Safaian M, Ahmadzadeh Amiri A et al . Self-Treatment of Corneal Foreign Bodies in Welders, Sari 2011. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (1) :10-17
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2009-fa.html
فرخ فر اسدا...، شیخ رضایی عبدالمجید، حیدری گرجی محمد علی، نوروزپور دیلمی کیومرث، صفائیان منیره، احمدزاده امیری احمد و همکاران.. بررسی وضعیت خود درمانی اجسام خارجی قرنیه در جوشکاران شاغل. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (1) :10-17
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2009-fa.html
چکیده: (9782 مشاهده)
سابقه و هدف: تروما به چشم به عنوان یک علت اصلی نابینا و ناتوانی به خصوص در جمعیت سنین کار محسوب میشود که از نظر اقتصادی حائز اهمیت میباشد. اغلب جوشکاران، در مواجهه با جسم خارجی به داخل قرنیه چشم اقدام به خود درمانی توسط افراد غیر ماهر با ابزارهای غیر استریل و دستکاری نمودن سطح چشم، باعث صدمات جبران ناپذیری به چشم ها میشوند. به دلیل صنعتی شدن جامعه امروزی و افزایش روز افزون آسیبهای شغلی چشم و مطالعه اندک انجام شده در کشور و استان مازندران جهت یافتن میزان فراوانی وضعیت خود درمانی، به این مساله حاضر پرداخته شد.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی جوشکاران شاغل شهر ساری در سال 1390 انجام شد. اطلاعات از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه استاندارد ثبت آسیبهای چشمی با در نظر گرفتن شرایط بومی جوشکاران ایرانی طراحی و با تأکید بر نوع رفتار جوشکار در برخورد با جسم خارجی قرنیه جمعآوری گردید.
یافتهها: از 200 نفر شرکت کننده این طرح با میانگین سنی 2/10 ± 4/32 سال، همگی مرد بودند. 85 درصد سابقه ورود اجسام خارجی به قرنیه را در محیط کار داشتند که این بررسی نشان داد افزایش سابقه کار در کاهش ورود اجسام خارجی به قرنیه چشم مؤثر بوده است. 14 درصد افراد برای خارج کردن جسم خارجی از چشم به مراکز درمانی مراجعه و از خود درمانی اجتناب ورزیده بودند. 83 درصد بیماران بدون تجویز پزشک از تتراکائین استفاده کرده بودند.
استنتاج: با تأکید بر آموزش، برنامه پیشگیری و نظارت دقیق بر حسن اجرای قوانین کار، میتوان از بروز حوادث شغلی چشمی در محیط کار کاست.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
چشم