دوره 33، شماره 1 - ( ویژه‌نامه شماره یک - آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 1 صفحات 58-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nahvi A, Jafari A, Goli H R, Davoodi A, Mousavi S J, Nemati M et al . Comparison of the Effect of Grape Seed Extract with and without Fluoride Varnish and their Synergistic Effects on Oral Lactobacillus acidophilus and Streptococcus mutans-an in-vitro Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (1) :48-58
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-20139-fa.html
نحوی اعظم، جعفری علی، گلی حمیدرضا، داوودی علی، موسوی سید جابر، نعمتی مهناز و همکاران.. مقایسه‌ی تأثیر عصاره‌ی هسته‌ی انگور با و بدون وارنیش‌فلوراید و اثر سینرژیسم آن‌ها بر استرپتوکوکوس‌موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس دهانی؛ یک پژوهش آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (1) :48-58

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-20139-fa.html


چکیده:   (306 مشاهده)
سابقه و هدف: استفاده از وارنیش‌فلوراید رویکردی مؤثر در دندان‌پزشکی پیشگیرانه است. با توجه به خواص آنتی‌میکروبیال عصاره‌ی هسته‌ی انگور (GSE: Grape Seed Extract) و اثرگذاری آن بر رمینرالیزاسیون دندانی، مطالعه‌ی حاضر با هدف مقایسه‌ی تأثیر این عصاره با و بدون وارنیش‌فلوراید و نیز اثر سینرژیسم آن‌ها بر باکتری های پوسیدگی زای استرپتوکوکوس‌موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، انجام گرفت.
مواد و روشها: در مطالعه‌ آزمایشگاهی و تحلیلی حاضر، از تست‌های دیسک آگار دیفیوژن (قطر هاله‌ی مهار رشد) و میکروبراث دایلوشن برای بررسی خواص آنتی‌باکتریال و حداقل غلظت مهاری (Minimum Inhibitory Concentration: MIC) ترکیبات استفاده شد. برای کنترل مثبت، از دیسک آمپی‌سیلین و اریترومایسین و برای کنترل منفی، از سرم فیزیولوژیک استریل استفاده شد. تحلیل داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS ورژن 16 و آزمون آنالیز واریانس (ANOVA) و نیز آزمون‌های کروسکال‌والیس، یو من‌ویتنی و تی مستقل صورت گرفت. 0/05P< معنی دار در نظر گرفته شد.
یافتهها: بیشترین قطر هاله‌ی مهار رشد در استرپتوکوکوس‌موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به‌ترتیب، در وارنیش 2/5 (mm0/7±12/0) و GSE mg/ml 5 (mm6/1±13/1) و نیز کمترین قطر هاله به‌ترتیب، در GSE 2/5(mm0/9±7/0) و ترکیب دو عصاره در غلظت mg/ml2/5 (mm6/9±5/0) به ثبت رسید. وارنیش کمترین MIC را در هر دو گونه‌ی باکتریایی به ثبت رساند (mg/ml8/7±1/0) و هیچ گونه اثری از سینرژیسم میان دو ماده دیده نشد؛ بااین‌حال، GSE در غلظت mg/ml 5 عملکردی نسبتاً مشابه با وارنیش نشان داد.
استنتاج: GSE می تواند جایگزینی مناسب برای وارنیش‌فلوراید به‌منظور پیشگیری و کنترل پوسیدگی‌های دندانی در مراحل اولیه در نظر گرفته شود.
 
متن کامل [PDF 247 kb]   (105 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb