دوره 34، شماره 236 - ( شهریور 1403 )                   جلد 34 شماره 236 صفحات 65-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarayloo G, Omidi S, Alimohammadi M, Hossein Nataj A. Radiographic Comparison Quality of Obturation Three Sealers Endoseal MTA, MTA Fillapex and Adseal in the Root Canal of Human Teeth. J Mazandaran Univ Med Sci 2024; 34 (236) :57-65
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-20495-fa.html
سرایلو غزاله، امیدی سلما، علیمحمدی مونا، حسین نتاج ابوالفضل. بررسی کیفیت آبچوریشن سیلر Endoseal MTA در کانال ریشه دندان انسان با استفاده از رادیوگرافی داخل دهانی دیجیتال و مقایسه آن با 2 سیلر MTA Fillapex و Adsea. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1403; 34 (236) :57-65

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-20495-fa.html


چکیده:   (218 مشاهده)
سابقه و هدف: جهت دستیابی به درمان ریشه موفق کانال دندان، وجود سیلر با خصوصیات ایدهآل که منجر به سیل دائمی کانال دندان شود، ضروری است. در طی زمان سیلرهای مختلفی با ترکیبات متفاوت، جهت افزایش کیفیت آبچوریشن کانالهای ریشه دندان معرفی شده و مطالعات متعدد جهت یافتن سیلر ایدهآل همچنان ادامه دارد. این مطالعه با هدف، ارزیابی کیفیت آبچوریشن سیلر Endoseal MTA براساس حباب و رد اسپریدر موجود در کانال ریشه با استفاده از رادیوگرافی دیجیتال داخل دهانی (PSP) و مقایسه آن با دو سیلر Adseal وMTA Fillapex میباشد.
مواد و روشها: این مطالعه آزمایشگاهی بر روی 36 دندان سانترال ماگزیلا تک کانال دائمی انسان با شکل و سایز یکسان در پری کلینیک دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد. آمادهسازی کانال ریشه با سیستم روتاری Denco تا سایز 3F براساس دستورات کارخانه سازنده انجام شد. حین آماده سازی از هیپو کلریت سدیم 5/25 درصد جهت شستشو استفاده شد و در نهایت جهت حذف لایه اسمیر از 17 EDTA درصد و کلریت سدیم 5/25 درصد استفاده شد. دندان‌ها با کن کاغذی خشک شد. نمونهها به صورت اتفاقی به 3 گروه تقسیم شدند و با گوتاپرکا و سیلرهای MTA Fillapex،  Endoseal MTAو Adseal به روش تراکم جانبی با استفاده از ماستر کن 35 و کن فرعی 20 آبچوره شدند. پس از ست شدن کامل سیلرها به مدت 24 ساعت، تصویربرداری PSP با تکنیک موازی و بهصورت باکولینگوالی و مزیودیستالی از کانال ریشه دندانها انجام شد و وجود حباب و گپ به شکل رد اسپریدر در سه منطقه اپیکال، میانی و کرونال، توسط 3 ناظر مستقل مورد ارزیابی قرار گرفت. دادهها با آزمون کای دو و یا دقیق فیشر مورد ارزیابی قرار گرفت و موارد کمتر از 0/05 معنیدار در نظر گرفته شد.
یافتهها: در مطالعه حاضر کیفیت آبچوریشن سیلرهای MTA Fillapex،  Endoseal MTAو Adseal براساس حباب و گپ به صورت رد اسپریدر بر روی 36 دندان مورد بررسی قرار گرفت. این ارزیابیها بر حسب جهت و محل به تفکیک سیلرها انجام شد. در این ارزیابیها سیلر Adseal دارای کم‌ترین و MTA Fillapex دارای بیشترین شیوع رد اسپریدر بود؛ البته این تفاوتها براساس آزمون کای دو معنیدار نبود و اختلاف معنیداری میان شیوع رد اسپریدر در میان سه سیلر وجود نداشت. حباب فقط در گروه Endoseal در دو ناحیه کرونال (میانگین، 0/5) و اپیکال (میانگین، 0/7) مشاهده شد. نتایج آزمون کای دو نشان داد در سیلر Endoseal ارتباط معنیداری بین شیوع حباب با محلهای کرونال، میانی و اپیکال نداشت (0/05>P).
استنتاج: در این مطالعه، تفاوتی میان سه سیلر از نظر وجود حباب و گپهای موجود در کانال ریشه مشاهده نشد و براساس نتایج این مطالعه کیفیت آبچوریشن سه سیلر فوق تفاوتی با هم ندارند. وجود حباب بیشتر در سیلر Endoseal MTA اگرچه معنیدار نبود ولی میتواند نشان‌دهنده این موضوع باشد که هندلینگ این ماده سخت است و از طرفی طبق توصیه شرکت سازنده این سیلر برای روش سینگل کن توصیه شده است و برای استفاده در روش تراکم جانبی مناسب نمیباشد.
 
متن کامل [PDF 814 kb]   (118 دریافت)    

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb