Hamidi M, Shayani Nasab M, Hajilooei M, Dehghan A. Determining the Relationship between Epstein Barr Virus and Nasopharyngeal Carcinoma by Polymerase Chain Reaction. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (1) :52-60
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2056-fa.html
حمیدی مسعود، شایانی نسب محمد، حاجیلویی مهرداد، دهقان آرش. تعیین میزان همراهی ویروس اپشتین-بار با سرطان نازوفارنکس توسط روش واکنش زنجیره ای پلیمراز. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (1) :52-60
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2056-fa.html
چکیده: (10131 مشاهده)
سابقه و هدف: ارتباط بین سرطان نازوفارنکس با ویروس اپشتین- بار اولین بار در سال 1973 مشخص شد. تصویر روشنی از علت این سرطان وجود ندارد؛ با این حال سرطان نازوفارنکس را به احتمال زیاد نتیجه استعداد ژنتیکی و در معرض عوامل محیطی بودن یا عفونت با ویروس اپشتین بار میدانند. به خاطر شیوع بالای سرطان نازوفارنکس در سنین جوانی از یک طرف و جوان بودن جمعیت کشورمان از سوی دیگر، این مطالعه را به منظور تعیین میزان عفونت ویروس اپشتین بار با سرطان نازوفارنکس طرح ریزی نمودیم.
مواد و روشها: گروهی شامل 25 نفر مبتلا به سرطان نازوفارنکس به عنوان گروه مورد و 25 نفر از بیمارانی که احتمال ابتلاء به سرطان نازوفارنکس را داشتهاند به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. در انجام تحقیق، روش استخراج DNA از نمونههای بافتی که در آرشیوهای بیمارستانی و آزمایشگاهی نگهداری شدهاند و استفاده از آن به عنوان الگو در آزمون PCR، بهینه سازی و انجام شد.
یافتهها: در گروه مورد، میانگین سنی بیماران 64/44 سال و در گروه شاهد، میانگین سنی بیماران 28/32 سال بود. در گروه مورد، 23 مورد حاوی EBV-DNA و 2 نمونه فاقد آن بودند در حالی که در گروه کنترل، 13 بیمار دارای EBV-DNA و 12 مورد فاقد آن تشخیص داده شدند.
استنتاج: اطلاعات حاصله نشان میدهد که ویروس اپشتین بار در محل توسعه تومور در جمعیت با خطر پذیری پایین (گروه کنترل) حضور دارد و این فرض را که آسیب شناسی سرطان نازوفارنکس فرآیندی چند فاکتوری است تقویت میکند.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
ويروس شناسي پزشکي