دوره 21، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1390 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 24-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ziaei Hezarjaribi H, Dalimi A, Ghasemi M, Ghafari R, Esmaeili S, Armat S et al . Prevalence of Common Sexually Transmitted Diseases among Women Referring for Pap Smear in Sari, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (1) :19-24
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2061-fa.html
ضیایی هزار جریبی هاجر، دلیمی عبدالحسین، قاسمی مریم، غفاری رمضان، اسماعیلی سمیرا، آرمات صابر و همکاران.. فراوانی واژینیت ناشی از عوامل انگلی و قارچی و باکتریایی براساس آزمایش پاپ اسمیر در مراکز آموزشی درمانی بیمارستان‌های امام خمینی و بوعلی سینا شهرستان ساری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (1) :19-24

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2061-fa.html

سابقه و هدف: بیماری‌های منتقله از راه تماس جنسی، شایع‌ترین بیماری‌های عفونی در جهان هستند این تحقیق با هدف بررسی فراوانی واژینیت ناشی از تریکوموناس واژینالیس، کاندیدا آلبیکانس و عوامل باکتریایی براساس پاپ اسمیر در دو بیمارستان امام خمینی (ره) و بوعلی سینا ساری در سال 89-1388 انجام پذیرفت. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی توصیفی، کلیه پرونده هاولام‌های پاپ اسمیر دریافت شده از آزمایشگاه‌های سیتولوژی دو مرکز آموزشی فوق به تعداد 1832 مورد، طی سال‌های 1387- 1388 به روش سرشماری از لحاظ ابتلاء به تریکوموناس واژینالیس (رنگ آمیزی با روش پاپانیکلائو)، کاندیدا آلبیکانس (مشاهده مستقیم میلیوم سللوی و مخمری) و عوامل باکتریایی (مشاهده Clue cell) مورد بررسی قرار گرفتند آنالیز داده ها با استفاده از تست مجذور مربع کای انجام شد. یافته‌ها: در این مطالعه میزان ابتلا به عوامل ایجاد کننده واژینیت 42/10 درصد (191 مورد) بوده است. میزان ابتلاء به تریکوموناس واژینالیس 3/7 درصد (14 مورد)، کاندیدا آلبیکانس 6/46 درصد (89 مورد) و عوامل ایجاد کننده واژینیت باکتریایی با استفاده از روش‌های تشخیصی بالا 1/46 درصد (88 مورد) بوده است. در این مطالعه بین سن و عوامل ایجاد کننده واژینیت تریکومونیایی، کاندیدیایی ارتباط معنی‌دار آماری مشاهده شد (088/0= p). استنتاج: فراوانی نسبتاً بالای واژینیت انگلی، قارچی و باکتریایی در نمونه‌های مورد مطالعه توجه بیش‌تر به این مسأله را طلب می‌نماید.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: انگل شناسي