دوره 21، شماره 2 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 2) 1390 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 78-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zazooli M A, Yazdani J, Balarak D, Ebrahimi M, Mahdavi Y. Investigating the Removal Rate of Acid Blue 113 from Aqueous Solution by Canola. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (2) :71-78
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2066-fa.html
ززولی محمد علی، یزدانی جمشید، بلارک داود، ابراهیمی معصومه، مهدوی یوسف. بررسی میزان جذب رنگ اسید بلو113 توسط گیاه کانولا از محیط آبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (2) :71-78

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2066-fa.html

سابقه و اهداف : پساب های صنعتی معمولاً، یکی از عمده ترین صنایع آلاینده محیط زیست به شمار می روند. تخلیه فاضلاب های رنگی صنایع در آب های پذیرنده منجر به بروز پدیده اتریفیکاسیون و از نظر بهداشتی دارای خاصیت سرطان زایی و جهش زایی می باشد. لذا هدف از این تحقیق بررسی حذف رنگ اسید بلو113 از محیط های آبی با استفاده از پسماند کانولا می باشد. مواد و روشها: این تحقیق یک نوع مطالعه تجربی- آزمایشگاهی بود. در این مطالعه از پسماندکانولا به عنوان جاذب جهت حذف رنگ اسید بلو113 استفاده شد. در این مطالعه تاثیر پارامترهای مختلف بر عملکرد جاذب بررسی شد و ایزوترم های جذب تعیین شد و غلظت رنگ به روش اسپکتروفتومتری در طول موج 566 نانومتر اندازه گیری شد. یافته ها: نتایج نشان داد با افزایش زمان تماس و افزایش دز جاذب، میزان حذف افزایش خواهد یافت ولی میزان رنگ جذب شده به ازای هر گرم جاذب کاهش می یابد. همچنین با کاهش غلظت اولیه رنگ میزان حذف افزایش خواهد یافت و در حالت بهینه جاذب قادر است باعث جذب رنگ در حدود 99%شود. داده های جذب از ایزوترم لانگمیر نسبت به ایزوترم های فروندلیچ و تکمین بیشتر تعبیت می کند. استنتاج : به طور کلی نتایج حاصل از این مطالعه مشخص ساخت که می توان از پسماند کانولا به عنوان یک جاذب مؤثر و ارزان قیمت و با کارایی بالا، جهت تصفیه پساب صنایع نساجی استفاده کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست