Kohan S, Mokhtari F, Ghasemi Goujani M, Saberi K, Izadi Pour Z. Midwives' Experiences of Implementing Iran's Pronatalist Population Policy: A Qualitative Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2025; 35 (246) :152-163
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21610-fa.html
کهن شهناز، مختاری فاطمه، قاسمی گوجانی مرضیه، صابری کیانا، ایزدی پور زهرا. تجارب ماماها از اجرای سیاستهای تشویق باروری ایران:
یک مطالعه کیفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1404; 35 (246) :152-163
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21610-fa.html
چکیده: (64 مشاهده)
سابقه و هدف: به دنبال کاهش رشد جمعیت، نگرانیهای عدم جایگزینی جمعیت و گسترش الگوی کم فرزندی، سیاست تشویق باروری از سال 1400 در ایران اتخاذ گردیده است. اجرای بخشی از این سیاستها بر عهده سیستم سلامت هست و یکی از حرفههای تأثیر گذار در این راستا، اعضای حرفه مامایی هستند. این مطالعه با هدف تبیین تجارب ماماها از اجرای سیاستهای تشویق باروری ایران طراحی و اجرا گردید.
مواد و روشها: این مطالعه با روش تحلیل محتوا کیفی، انجام شد. ماماهای شاغل در سیستم سلامت با نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. دادهها با مصاحبه نیمه ساختاریافته فردی جمعآوری شد. کلیه دادهها مکتوب شده و با رویکرد تحلیل محتوی کیفی آنالیز شدند. با دستهبندی کدهای مشابه، زیر طبقات شکل گرفت. با ادامه دستهبندیها، طبقات فرعی و اصلی استخراج گردیدند.
یافتهها: با تحلیل تجارب 15 ماما، چهار درونمایه شامل آسیب سیاستهای تشویق باروری به سلامت مادران و اختیارات حرفه مامایی با 2 طبقه و 4 زیر طبقه، پتانسیل ماماها در موفقیت سیاستهای تشویق باروری با 2 طبقه و 5 زیر طبقه، تشویق پایدار فرزند آوری و حفظ سلامت باروری با 4 طبقه و 9 زیر طبقه و دغدغه ماماها برای رفع کاستیهای سیاست تشویق باروری با 3 طبقه و 8 زیر طبقه ظهور یافت.
استنتاج: ماماها قابلیت و نقش مهمی برای خود در تشویق فرزندآوری و حفظ سلامت مادران قائل هستند، اما نگران عواقب سیاست تشویق باروری بر جایگاه حرفهای خود و سلامت مادر و کودک هستند. به نظر میرسد استفاده از پتانسیل و توانمندی ماماها بتواند به موفقیت سیاست تشویق باروری کمک نموده و فرزندآوری را در کنار حفظ سلامت مادران توسعه دهد
نوع مطالعه:
کیفی |
موضوع مقاله:
مامائی