دوره 23، شماره 101 - ( خرداد 1392 )                   جلد 23 شماره 101 صفحات 85-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

Montaseri M, Yazdani Cherat J, Espahbodi F, Mousavi S J. Five-year Survival Rate in Hemodialysis Patients Attending Sari Imam Khomeini Hospital. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (101) :78-85
منتصری مریم، یزدانی چراتی جمشید، اسپهبدی فاطمه، موسوی سید جابر. بررسی میزان بقای پنج ساله بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به بخش دیالیز بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان ساری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (101) :78-85

سابقه و هدف : بیماری مزمن کلیوی یک مشکل سلامت در دنیای ا مروز است . در بیماری کلیوی مرحله نهایی ، بیمار جهت ادامه حیات به درمان های جایگزین ، از جمله همودیالیز وابسته است . هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان بقای 5 ساله بیماران تحت درمان با همودیالیز مراجعه کننده به بخش دیالیز بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان ساری بود. مواد و روش ها: این مطالعه بر روی 200 بیمار همودیالیزی که از آبان 1386 تا آبان 1391 به بخش دیالیز بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان ساری مراجعه کردند، انجام شد . تحلیل آماری داده ها با استفاده از روش کاپلان مایر و آزمون انجام شد . آنالیز چند م تغیری به منظور تعیین مهم ترین عوامل مؤثر بر پیش آگهی بقای بیماران با استفاده از Log-Rank آنالیز مدل رگرسیون کاکس صورت گرفت. 35 ماه و 37 ماه حاصل شد . / 62 سال بود . میانگین و میانه بقا به ترتیب 95 /4±16/ یافته ها: میانگین سنی این بیماران 5 در تحلیل تک متغیره با استفاده از روش کاپلان مایر میزان بقا 1 ساله، 2 ساله، 3 ساله، 4 ساله و 5 ساله برای بیماران به ترتیب 75 درصد، 63 درصد ، 50 درصد، 41 درصد و 23 درصد به دست آمد. در تحلیل چند متغیره با استفاده از مدل رگرسیون کاکس، متغیرهای سن و میانگین آلبومین سرم به عنوان مهم ترین عوامل مؤثر در بقای بیماران همودیالیزی معرفی شدند. استنتاج: در این مطالعه، مدل رگرسیون کاکس در تعیین عوامل مهم خطر در بقای بیماران همودیالیزی مناسب بود . هم چنین با توجه به نتایج به دست آمده از بقای نسبتأ پایین بیماران همودیالیزی، نیاز به تشخیص هر چه سریع تر بیمار ی در سنین پایین تر و توجه بیش تر بیماران و خانواده های ایشان به سلامت جسمی به ویژه کلیه ها و معاینات ماهانه و پیگیری مستمر نوبت های همودیالیز به منظور افزایش طول عمر بیماران ضروری به نظر می رسد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: نفرولوژی