یوسفی ذبیح اله، حنفی بهروز. بررسی میزان فلوراید در منابع تأمین آب های آشامیدنی شهرستان گنبد کاووس و مقایسه با استانداردها در سال های 1387- 1391. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (101) :112-116
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2264-fa.html
چکیده: (9790 مشاهده)
سابقه و هدف: فلوراید یکی از آنیونهای موجود در آب و خاک میباشد ولی مقدار آن در منابع مختلف متفاوت میباشد چون بیشتر فلوراید مورد نیاز بدن از طریق آب آشامیدنی تأمین میشود و کنترل میزان فلوراید آب آشامیدنی برای متولیان امور آب و دستگاه نظارت ضروری است. لذا هدف از این مطالعه اندازهگیری مقدار فلوراید منابع آب آشامیدنی گنبد کاووس و مقایسه آن با استانداردها میباشد.
مواد و روشها: این بررسی یک نوع مطالعه توصیفی- مقطعی میباشد که در سال 1391 بر روی منابع آب آشامیدنی شهرستان گنبد کاووس انجام شده است. جامعه مورد مطالعه منابع آب آشامیدنی شهرستان گنبد کاووس میباشد در این تحقیق با مراجعه به شرکت آب و فاضلاب شهرستان گنبد کاووس، اطلاعات مربوط به آزمایشات انجام شده بر روی منابع آب این شهرستان دریافت کرده و به بررسی و تجزیه و تحلیل دادهها پرداخته و آنها را با استانداردهای سازمان جهانی بهداشت مقایسه میکنیم.
یافتهها: نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که مقدار فلوراید در ماههای سرد سال در منابع آب آشامیدنی در محدوده 54/0- 32/0 میلیگرم در لیتر و در ماههای گرم سال در رنج 52/0- 32/0 میلیگرم در لیتر متغیر میباشد که در تمامی موارد کمتر از مقدار استانداردها میباشد.
استنتاج: با توجه به درجه حرارت این شهرها، به نظر میرسد متوسط فلوراید آب آشامیدنی منابع، از حد مطلوب برای سلامت مینای دندان کمتر میباشد بنابراین مطالعه بیشتر برای دریافت میزان روزانه فلوراید از راه های مختلف ضروری است و در صورتی که میزان دریافتی فوراید از حد مطلوب کمتر باشد تنظیم میران فلوراید آب، برای جبران این کمبود میتواند برای سلامت دندان مفید باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
بهداشت