دوره 17، شماره 60 - ( آبان 1386 )                   جلد 17 شماره 60 صفحات 86-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rohani M, Farnia P, Naderinasab M, Sadeghian A, Khajeh Karam Aldini M, Moniri R. Frequency of Beijing Genotype in Mycobacterium Tuberculosis Strains Isolated from Tuberculosis Patients in City of Mashhad. J Mazandaran Univ Med Sci 2007; 17 (60) :79-86
روحانی مهدی، فرنیا پریسا، نادری نسب محبوبه، صادقیان علی، خواجه کرم الدین مهرانگیز، منیری رضوان. بررسی فراوانی ژنوتیپ Beijing در نمونه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس جدا شده از بیماران مبتلا به سل شهر مشهد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1386; 17 (60) :79-86

سابقه و هدف: ژنوتیپ Beijing یک از مهمترین سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس می باشد و نقاط مختلف دنیا در ارتباط با همه گیری های بیماری سل بوده است. با توجه به عدم دسترسی به اطلاعات در این زمینه در ایران، این مطالعه با هدف تعیین فراوانی این ژنوتیپ در شهر مشهد انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی بر روی 113 نمونه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس جدا شده از بیماران مبتلا به سل مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و بیمارستان های قائم (عج) و بیمارستان امام رضا (ع) شهر مشهد انجام پذیرفت. در این مطالعه اعضای خانواده ژنوتیپ Beijingبا استفاده ازSpoligotyping روش که یک روش مبتنی برPCR است مورد شناسایی قرار گرفتند. اطلاعات حاصل با آمار توصیفی ارایه و فاصله اطمینان آن در جامعه برآورد گردید.
یافته ها: از مجموع 113 نمونه مطالعه شده 8 نمونه (7/1 درصد) [Cl 95%,2.36-11.84] متعلق به ژنوتیپ Beijingبود. از هشت نمونه جدا شده 5 نمونه مربوط به بیماران افغان و سه نمونه متعلق به بیماران ایرانی بود. از هشت بیمار مبتلا به ژنوتیپ Beijing دو بیمار مرد و شش بیمار زن بودند.
استنتاج: اگر چه نسبت فراوانی این ژنوتیپ در ایران پائین تر از سایر کشورهای آسیایی می باشد اما باید با اتخاذ سیاست های مناسب از افزایش شیوع آن در ایران جلوگیری نمود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |