دوره 10، شماره 26 - ( فروردين 1379 )                   جلد 10 شماره 26 صفحات 18-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sharif M, Âjami A. Serological study of Toxoplasmosis In Women with previous history of abortion or still birth Referred to Sari ,s Medical centers during the years 1376-1377 . J Mazandaran Univ Med Sci 2000; 10 (26) :13-18
شریف مهدی، عجمی ابوالقاسم. بررسی سرولوژی توکسوپلاسموزیس در خانم های با سابقه سقط یا مرگ جنین مراجعه کننده به درمانگاه های زنان شهرستان ساری؛ سال 77- 1376. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1379; 10 (26) :13-18

چکیده:   (19814 مشاهده)
سابقه و هدف: توکسوپلاسموز از بیماریهای انگلی مشترک بین انسان و دام است و گسترش جهانی دارد. آلودگی خانمهای باردار به Toxoplasma gondii عوارض متفاوتی از جمله سقط و مرگ جنین را به همراه دارد. این تحقیق به منظور تعیین وجود آنتی بادی ضد توکسوپلاسما در زنان با سابقه سقط یا مرگ جنین مراجعه کننده به درمانگاههای زنان شهرستان ساری انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی 200 زن باردار در سنین 8/4 ± 2/26 با سابقه سقط یا مرگ جنین که از فروردین 76 الی اسفند 77 به درمانگاههای زنان شهرستان ساری مراجعه نمودند به روش ایمونوفلورسانس غیر مستقیم (I.F.A.)‌ از نظر آنتی بادیهای IgG و IgM ضد توکسوپلاسما مورد مطالعه قرار گرفت.
نتایج
:در این مطالعه 75 نفر (5/37%) از خانمهای با سابقه سقط ؛ تیتر آنتی بادی ضد توکسوپلاسما بیشتر یا مساوی 100/1 نشان دادند که از این تعداد 45 نفر (60%) دارای تیتر کمتر یا مساوی 400/1 و 30 نفر (40%) دارای تیتر بیشتر از 400/1 بوده اند. از کل افراد مورد مطالعه فقط سه نفر (5/1%) ‌آنتی بادی از نوع IgM‌ داشته اند. در این مطالعه اختلاف آماری معنی داری در شیوع آنتی بادی ضد توکسوپلاسما بین زنان شهری و روستایی با سابقه سقط مشاهده نشد.
استنتاج: احتمالا توکسوپلاسما یکی از عوامل سقط در منطقه تحت مطالعه است ولی از علل عمده سقط نمی باشد زیرا بسیاری از خانمهای باردار قبل از بارداری به توکسوپلاسما آلوده می شوند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |