دوره 23، شماره 107 - ( آذر 1392 )                   جلد 23 شماره 107 صفحات 105-96 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shokrzadeh M, Ataee R, Asemi A. Evaluation of inhibitory effect of melatonin on gastric adenocarcinoma AGS and MKN45 cell lines. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (107) :96-105
شکرزاده محمد، عطایی رامین، عاصمی عاطفه. بررسی اثر مهاری ملاتونین بر رده های سلولی AGS و MKN45 آدنوکارسینوما معده. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (107) :96-105

سابقه و هدف: ملاتونین به عنوان یک نوروهورمون بوده که خواص مهمی در بدن داراست .در سال‌های اخیر اهمیت ملاتونین در پیش‌گیری از سرطان مورد توجه قرار گرفته و در برخی مطالعات آثار آنتی‌پرولیفراتیو و آپوپتوتیک آن در برخی کانسرها از جمله کانسر پستان و کولون مشخص شده است. هم‌چنین با توجه سطح بالای این هورمون در سیستم گوارشی احتمال نقش حفاظتی فیزیولوژیک و فارماکولوژیک آن در این سیستم در نظر گرفته شده با توجه با این اطلاعات و سوابق و با در نظر گرفتن این‌ موضوع که تاکنون مطالعات دقیقی در رابطه با نقش ملاتونین در آدنوکارسینوما معده انجام نشده و یا تنها برخی مطالعات محدود در این رابطه موجود است این مطالعه برای اولین بار در سطح رده‌های سلولی AGS و MKN45 طراحی شده است. مواد و روش‌ها: برای بررسی‌ اثرات آنتی پرولیفراتیک ملاتونین از روش MTT Assay استفاده شد. همچنین برای بررسی سلولی از سلول‌های آدنوکارسینوما معده AGS و-45 MKN استفاده شد که پس از انکوباسیون 48 ساعته با غلظت‌های مختلف ملاتونین در دمای 37 درجه و CO2 پنج درصد میزان پرولیفراسیون با کنترل منفی مقایسه شد و هم‌چنین برای کنترل مثبت از داروی Cisplatin استفاده شد. یافته‌ها: با توجه به نتایج به دست آمده مشخص شد که ملاتونین در سلول‌های AGS در غلظت 5/12 تا 200 میکرومولار و در سلول‌های MKN از غلظت 50-200 میکرومولار به‌طور معنی‌دار باعث کاهشCell viability گردیده است و هم‌چنین IC50 ملاتونین هم در سلول‌های AGS و هم MKN نسبت به کنترل معنی‌دار بود این کاهش در مقایسه با سیس پلاتین به عنوان کنترل مثبت قابل ملاحظه است. استنتاج: بر اساس نتایج به‌دست آمده مشخص شده که ملاتونین می‌تواند در یک شیوه وابسته به دوز باعث کاهش Cell Viability در سلول‌های آدنوکارسینوما معده گردد که این موضوع با مطالعات در کانسر پستان و کولون هم‌خوانی دارد و می‌توان ملاتونین را به عنوان یک عامل فیزیولوژیک و فارماکولوژیک در کنترل رشد سلول‌های معدی معرفی کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داروسازی