دوره 23، شماره 107 - ( آذر 1392 )                   جلد 23 شماره 107 صفحات 37-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosaini H, Akbari M, Mohamadi J. Effects of Cognitive-Behavioral Therapy on Positive Symptoms of Schizophrenia. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (107) :29-37
حسینی حسین، اکبری مصطفی، محمدی جواد. بررسی تأثیر درمان شناختی- رفتاری بر نشانه های مثبت اختلال اسکیزوفرنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (107) :29-37

سابقه و هدف: همراه با درمان‌های دارویی می‌توان از درمان‌های شناختی- رفتاری در بهبود افراد مبتلا به اسکیزوفرنی بهره برد. پژوهش حاضر به بررسی تأثیر درمان شناختی- رفتاری بر نشانه‌های مثبت بیماران بستری مبتلا به اسکیزوفرنی پرداخته است. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضرآزمایشی تجربی و طرح پژوهش، پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه پژوهش شامل تمامی زنان و مردان بستری مبتلا به اسکیزوفرنی در بیمارستان فارابی کرمانشاه می‌باشند که به صورت نمونه‌گیری تصادفی ساده 30 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید و به دو گروه مساوی (15 نفر) آزمایش و کنترل تقسیم شدند. هر دو گروه توسط آزمون SAPS مورد پیش آزمون قرار گرفتند. سپس گروه آزمایش به مدت 12 جلسه مورد درمان شناختی- رفتاری با استفاده از پروتکل درمانی قرار گرفت. بعد از مداخله داده‌های دریافتی با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس (ANCOVA) مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: تحلیل داده‌ها نشان داد که پس از 12 جلسه اجرای درمان شناختی- رفتاری بر روی گروه آزمایش، میانگین نمرات علایم مثبت گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل به طور معنی‌داری (001/0p<) کاهش یافت. استنتاج: باتوجه به یافته‌های پژوهش می‌توان از روش درمان شناختی- رفتاری در بهبود نشانه‌های مثبت در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی استفاده کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانشناسی