دوره 23، شماره 109 - ( بهمن 1392 )                   جلد 23 شماره 109 صفحات 150-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bayrami M, Movahedi Y, Minashiri A. The Compression Cognitive Emotion Regulation in Smokers and Non-Smoker Students. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 23 (109) :143-150
بیرامی منصور، موحدی یزدان، میناشیری عبدالخالق. مقایسه تنظیم شناختی هیجان در دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (109) :143-150

سابقه و هدف: سیگار رایج‌ترین و ارزان‌ترین ماده اعتیادآور است که بر اساس فرضیه خوددرمانی خانتزیان، افراد بسیاری به خاطر اختلال در تنظیم هیجانی به این اعتیاد روی می‌آورند. با این حال در ارتباط با این سازه درباره سیگار خصوصاً در ایران پژوهشی به چشم نمی‌خورد. هدف پژوهش حاضر مقایسه راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان در دانشجویان سیگاری و غیرسیگاری بود. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی می‌باشد. برای انجام پژوهش حاضر 80 نفر از دانشجویان پسر غیر سیگاری دانشگاه تبریز در سال 1392- 1391 به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند و با 80 دانشجوی سیگاری که به صورت سرند کردن انتخاب شدند، مقایسه شدند. آزمودنی‌ها پس از انتخاب، به پرسشنامه راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان پاسخ دادند. داده‌ها پس از جمع‌آوری به کمک نرم افزار SPSS19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. برای تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و تحیل واریانس چند متغیره MANOVA استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین دانشجویان سیگاری و غیرسیگاری در مؤلفه‌های تنظیم شناختی هیجان تفاوت معنی‌داری وجود دارد. بدین‌گونه که دانشجویان سیگاری بیش‌تر از راهبردهای تنظیم شناختی منفی استفاده می‌کنند (05/0p<). استنتاج: به جاست که استفاده از راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان به دانشجویان آموزش داده شود. مخصوصاً در ایران که اطلاعات ما پیرامون شیوع این موضوع و نقش آن در مسائل مختلف بسیار اندک است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانشناسی