دوره 23، شماره 109 - ( بهمن 1392 )                   جلد 23 شماره 109 صفحات 44-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholipour M, Babai Z, Mohammadi Z, Karimzadeh L, Esfahani zadeh M H, Abedi S. Validation Method and Determination of Potassium Sorbat in Dough with HPLC. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 23 (109) :37-44
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3240-fa.html
قلی پور محمد، بابایی زین العابدبن، محمدی زهرا، کریم زاده لاله، اصفهانی زاده محمد حسین، عابدی صابر. استاندارد سازی و تعیین میزان سوربات پتاسیم در دوغ به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (109) :37-44

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3240-fa.html


چکیده:   (9165 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه عوارض تأیید شده نگهدارنده‌های شیمیایی از جمله سوربات‌ها در سلامت عمومی و ایمنی غذایی، دقت و نظارت بر کاربرد نگهدارنده‌ها در مواد غذایی کاملاً ضروری می‌باشد. افزودن سوربات پتاسیم در دوغ بر اساس استاندارد ملی ایران ممنوع است. هدف این پژوهش معتبرسازی روش اندازه‌گیری سوربات پتاسیم در دوغ و هم‌چنین بررسی وجود آن در دوغ تولیدی استان مازندران می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه 100 نمونه دوغ‌های تولیدی در کارخانه‌های استان مازندران جمع‌آوری شدند. آزمون به روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC) و با دتکتور UV انجام شد. معتبرسازی روش آزمون بر اساس راهنمای ICH و USP انجام گردید. یافته‌ها: ضریب همبستگی معادله منحنی کالیبراسیون برابر با 9/99 درصد به دست آمد. دامنه خطی بودن از 19 تا 100 میکروگرم در میلی‌لیتر بود و حد تشخیص (LOD) و حد تعیین مقدار (LOQ) به ترتیب 37/6 و 11/19 محاسبه شد. دقت روش از نظر تکرارپذیری و دقت میانی در محدوده قابل پذیرش قرار داشت. استنتاج: نشان می‌دهد که در 32 درصد نمونه‌ها سوربات پتاسیم وجود داشت. 22 درصد نمونه‌ها دارای سوربات پتاسیم بالاتر از 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم و 10 درصد از نمونه‌ها حاوی سوربات پتاسیم کم‌تر از 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم بودند. با توجه به وجود سوربات پتاسیم در دوغ که مغایر با استاندراد ملی ایران می‌باشد، نظارت مناسب بر مصرف نگهدارنده‌های مختلف از جمله سوربات پتاسیم در دوغ تولیدی مازندران و ایران ضروری به نظر می‌رسد.
متن کامل [PDF 324 kb]   (7027 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb