دوره 11، شماره 31 - ( تير 1380 )                   جلد 11 شماره 31 صفحات 15-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yousefi Z, Mohseni Bandpey A, Ghiaseddin M, Naseri S, Shokri M, Vaezi F et al . Role of Iran Pseudacorus plant in removal of bacteria in subsurface constructed Wetland . J Mazandaran Univ Med Sci 2001; 11 (31) :7-15
یوسفی ذبیح اله، محسنی انوشیروان، غیاث الدین منصور، ناصری سیمین، شکری مریم، واعظی فروغ و همکاران.. نقش گیاه تیره زنبق در دفع باکتری ها از فاضلاب در سیستم وتلند. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1380; 11 (31) :7-15

سابقه و هدف: دفع باکتری ها توسط سیستم وتلند حاوی گیاهان، در مطالعات متعدد توسط محققان گزارش شده است. این تحقیق برای تعیین کارآیی وتلندهای مصنوعی زیر سطحی در دفع باکتری های شاخص کلیفرم از فاضلاب خانگی با گیاه گونه Iris Pseudacorus معروف به Yellow Flag Iris از تیره زنبق و خانواده Iridaceae انجام گرفت.
مواد و روش‌ها :چهار رآکتور آزمایشگاهی در دو سری که در هرسری سه تای آن به ترتیب حاوی 1، 2 و 3 گیاه و یکی به عنوان شاهد (فاقد گیاه) بود، در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت. در هر دو سری از رآکتور از گراول به عنوان مدیا استفاده شد. اندازه موثر گراول نخودی در این رآکتورها 5 میلیمتر، ضریب یکنواختی آنها 2/2، وضریب تخلخل 33 درصد بود.MPN در 100 میلی لیتر فاضلاب ورودی 20000 الی 92000000 (3/4 الی 96/7 لگاریتم) کلیفرم بوده است.زمان ماند هیدرولیکی 1 الی 10 روز بوده است.الگوی جریان متناوب (منقطع) بود. با تزریق فاضلاب مسکونی به رآکتورها بعد از زمان ماند معین، نمونه ها اخذ و برابر روش استاندارد شاخص کلیفرم مورد بررسی و شمارش قرار گرفت.
نتایج
: کارآیی رآکتور قبل از سری شدن 7/91، 5/92، 8/95، و 7/99 درصد اما در مرحله دوم 29/99، 97/99، 99/99، و 999/99 درصد به ترتیب برای رآکتور شاهد و رآکتورهای حاوی 1، 2 و 3 گیاه بوده است که اختلاف میانگین بین رآکتورهای مرحله اول حاوی 1، 2 و 3 گیاه و رآکتور شاهددر حذف کلیفرم های مدفوعی با احتمال 95 درصد معنی دار نیست، اما بین رآکتور های مرحله دوم سری شده با احتمال 99 درصد معنی دار است . نتایج نشان داد زمان ماند مناسب برای حذف کلیفرم ها در سیستم های وتلند مصنوعی 5 الی 6 روز می باشد.
استنتاج: نتایج این تحقیق نشان می دهد رآکتور وتلند مصنوعی با جریان زیر سطحی و با مدیای گراول حاوی گیاه تیره زنبق در زمان ماند 5 الی 6 روزه استاندارد پسآب های خروجی به آب های پذیرنده را از نظر کلیفرم تامین می کند .
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |