دوره 23، شماره 109 - ( بهمن 1392 )                   جلد 23 شماره 109 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shokrzadeh M, Nasri Nasr Abadi N, Abedian S, Ataee R, Hosseini S V, Ansari Z et al . Role of Melatonin Receptor in Patients with Gastric Adenomacarcinoma in Mazandaran Province. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 23 (109) :9-15
شکرزاده محمد، نصری نصرآبادی نفیسه، عابدیان سعید، عطایی رامین، حسینی وحید، انصاری زربخت و همکاران.. نقش رسپتور ملاتونینی در بیماران مبتلا به آدنوکارسینوم معده در استان مازندران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (109) :9-15

سابقه و هدف: ملاتونین یک آنتی‌اکسیدان بالقوه است که دارای ویژگی‌های حفاظت سلولی و ضدسرطانی است. غشاء معدی- روده‌ای منبع عمده‌ای از ملاتونین در بدن می‌باشد. با در نظر گرفتن این منبع مهم بسیاری از دانشمندان نقش حفاظتی برای ملاتونین در دستگاه گوارش در نظر گرفته‌اند. با توجه به تعداد بالای بیماران مبتلا به آدنوکارسینومای معده در استان مازندران این مطالعه برای اولین بار با هدف تعیین بیان رسپتور ملاتونینی MT2 در نمونه‌های بافتی آدنوکارسینومای معده و مقایسه آن با افراد سالم انجام شد. مواد و روش‌ها: 30 بیمار مبتلا به آدنوکارسینومای معده و30 فرد سالم انتخاب شدند. بعد از استخراج RNA از بافت‌ها و تهیه cDNA بیان ژن‌های MT2 وHGPRT با استفاده از روش Real-time PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از اتمام واکنش Real-Time PCR مقادیر Ct به‌دست آمده از نمونه‌های مبتلا و سالم برای هریک از ژن‌های مرجع و MT2 را وارد نرم‌افزار Excelشد و بعد از به دست آوردن CT∆∆-2 تغییرات بیان این ژن‌ها در نمونه‌ها با تست Tukey و در برنامه SAS مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج به دست آمده از مطالعه ما نشان داد که بیان گیرنده MT2 در بافت‌های سرطانی و بافت‌های مجاورآن‌ها در مقایسه با بافت‌های افراد سالم تا حد زیادی بالاتر است و بیان آن در بافت‌های مجاور بافت سرطانی بسیار بیش‌تر از خود بافت‌های سرطانی و بافت‌های طبیعی است. استنتاج: نتایج حاصل ازاین مطالعه، برای اولین بار بیان گیرنده MT2 در بافت‌های آدنوکارسینومای معده را نشان داد که هم راستا با مطالعات صورت گرفته در مورد سرطان کولون وسرطان سینه است و بیان بالا در بافت‌های مجاور نشان‌دهنده مکانیزم مقاومتی می‌باشد که بیان کننده نقش دفاعی ملاتونین در سیستم گوارش است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ژنتیک