دوره 22، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1391 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 105-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbari J, Enayati-Fard R, Saeedi M, Morteza-Semnani K, mohammadian L. Effect of Temperature and Moisture on Physical properties and Release of Carbamazepine from the Polyethylene Glycol and Precirol Base. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (1) :95-105
اکبری جعفر، عنایتی فرد رضا، سعیدی مجید، مرتضی سمنانی کتایون، محمدیان لقمان. بررسی تاثیر دما و رطوبت بر خصوصیات فیزیکی و رهش Precirol کاربامازپین از پایه پلی اتیلن گلایکول و. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (1) :95-105

سابقه و هدف : انحلال یک دارو نقش مهمی را در فراهمی زیستی فرآورده ایفاء می کند . هر تغییر در خصوصیات فیزیک و شیمیایی می تواند سبب تغییر در آزادسازی دارو و در نتیجه سبب تغییر در زیست دستیابی دارو گردد . بنابراین اطلاع از شرایط نگهداری مناسب برای حصول آزاد سازی مورد نظر از دارو دارای اهمیت م یباشد. با Precirol مواد و روش ها: قرص های کاربامازپین به روش کمپرسیون مستقیم و با استفاده از پلی اتیلن گلایکول و نسبت های گوناگون تهیه گردیدند . قرص ها در شرایط مختلف دمایی و رطوبتی به مدت 6 ماه قرار گرفتند . میزان رهش برای بررسی تداخلات استفاده شد. FT-IR و DSC کاربامازپین از فرمولاسیو نها بررسی گردید هم چنین از یافته ها: نتایج حاصل از رهش دارو از فرمولاسیون های مختلف در زمان صفر، 3 و 6 ماه در فرمولاسیون های حاوی و طیف های DSC پلی اتیلن گلیکول تغییرات معنی داری را در زمان های فوق نشان داد . هم چنین با مطالع ه ترموگرام های فرمولاسیون های فوق، تداخلی مشاهده نگردید. FT-IR استنتاج: به طور کلی مطالعات آماری نتایج انحلال نشان داد که قرار دادن قرص های کاربامازپین تهیه شده به مدت 3 و 6 ماه در شرای ط مختلف تغییرات معنی دار در بعضی از فرمولاسیون ها و غیر معنی دار در بعضی دیگر از فرمولاسیو ن ها ایجاد می نماید. همچنین تغییری در پایداری فیزیکی قرص ها دیده نشد.
واژه‌های کلیدی: کاربامازپین، Precirol، PEG6000، SLS، آزادسازی
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: چشم