دوره 22، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1391 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 283-279 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezae L, Moradinazar M, Aghaei A. A report of Fraser Syndrome in Iran and Unnecessary Visual Intervention. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (1) :279-283
رضایی لیلا، مرادی نظر مهدی، آقائی عباس. گزارش یک مورد سندرم فریزر در ایران و مداخلات بینایی غیر ضروری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (1) :279-283

سندرم فریزر اختلال ارثی اتوزومال مغلوب است که با آنومالی‌های متعدد همراه می‌باشد و معمولاً با کریپتوافتالموس دیده می‌شود. در این تحقیق دختر14 ساله با کریپتوافتالموس، سین‌داکتیلی انگشتان دست و پا به صورت دو طرفه و سابقه اختلالات قلبی اورژنیتال که در سال 1390 به بخش چشم پزشکی بیمارستان امام خمینی کرمانشاه مراجعه کرد. معرفی می‌شود در سونوگرافی چشم، هیچ‌گونه پتانسیل بینایی مشاهده نشد. لنز و سگمان قدامی قابل رویت و تفکیک از سگمان خلفی نبود. در هر دو طرف یک فضای کیستیک حجیم در انترولترال گلوب دیده می‌شد. هرچند در سونوگرافی، هیچ‌گونه پتانسیل بینایی دیده نشد، ولی بیمار در زمان تهیه عکس به نور فلش واکنش نشان می‌داد که حکایت از وجود درجاتی از سلامت مسیر بینایی است، اما این نشانه به تنهایی نمی‌تواند دلیلی برای انجام جراحی روی بیمار باشد. بنابراین توصیه به انجام سونوگرافی قبل از عمل جراحی می‌شود و در صورت تائید وجود پتانسیل بینایی و گلوپ ارگانیزه نسبت به باز کردن پلک اقدام گردد تا از رنجش بیش‌تر و انجام جراحی‌های غیر ضروری جلوگیری شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: چشم