دوره 14، شماره 42 - ( فروردين 1383 )                   جلد 14 شماره 42 صفحات 33-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yoonesi M, Âhmadnia H. Treatment of renal colic using intra cutaneous injection of syerile distilled water . J Mazandaran Univ Med Sci 2004; 14 (42) :29-33
یونسی مهدی، احمدنیا حسن. درمان کولیک کلیوی با استفاده از تزریق داخل جلدی آب مقطر استریل. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1383; 14 (42) :29-33

سابقه و هدف: کولیک کلیوی یکی از فوریت های شایع اورولوژی است. مطالعه حاضر که یک کارآزمایی بالینی دوسوکور است، تاثیر تزریق آب مقطر داخل جلدی در درمان کولیک کلیوی را مورد بررسی قرار می دهد.
مواد و روش ها: تعداد 100 بیمار با کولیک کلیوی به طور تصادفی در دو گروه مساوی 50 نفره تحت درمان قرار گرفتند. در گروه اول cc5/0 آب مقطر و در گروه دوم (گروه شاهد) 0.5 cc نرمال سالین به طریقه داخل جلدی تزریق شد. قبل از تزریق، 30 و 90 دقیقه بعد از تزریق، شدت درد با استفاده از سیستم VAS ثبت گردید. بیمارانی که وجود سنگ در آن ها با استفاده از تصویربرداری اثبات نشد از مطالعه خارج شدند.
یافته ها: میانگین شدت درد قبل از درمان در گروه اول 9.86±0.40 و در گروه شاهد 6.96±0.19 بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (p<0.12) این میانگین 30 و 90 دقیقه بعد از تزریق در گروه آب مقطر به ترتیب 0.76±2.3 و 1.02±2.63 و در گروه شاهد به ترتیب 5.94±4 و 6.7±4.19 بود. این اختلاف در دو گروه از نظر آماری معنی دار بود p<0.001) و(p<0.001 . در گروه آب مقطر، درد در همه بیماران بعد از تزریق بهبود یافت؛ در حالی که فقط 34 درصد بیماران در گروه شاهد، بهبود درد را گزارش نمودند. در هیچ یک از بیماران در دو گروه، عارضه خاصی مشاهده نشد. تنها عارضه مهم، درد شدید وگذرا در موقع تزریق بود.
استنتاج: یافته های این مطالعه نشان دهنده تاثیر تزریق داخل جلدی آب مقطر در درمان سندرم های حاددرد از جمله کولیک کلیوی می باشد. از مزایای این روش می توان به موثر بودن، دسترسی به آن در همه جا، ارزان بودن و کاربرد آسان آن اشاره کرد.
واژه‌های کلیدی: آب مقطر، کولیک کلیوی، نرمال سالین
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |