دوره 14، شماره 42 - ( فروردين 1383 )                   جلد 14 شماره 42 صفحات 39-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

Âmiri A, Ëbrahimi Z. Comparitive study on the infectious complications of abdominal hysterectomy 24 h versus 7 days-antibiotic therapy. . J Mazandaran Univ Med Sci 2004; 14 (42) :34-39
امیری علی، ابراهیمی زهرا. مقایسه عوارض عفونی عمل جراحی هیسترکتومی آبدومینال در دو رژیم آنتی بیوتیکی 24 ساعته و 7 روزه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1383; 14 (42) :34-39

سابقه و هدف: هیسترکتومی یکی از رایج ترین اعمال جراحی و عفونت بعد از عمل نیز شایع ترین عارضه بعد از آن است و شامل عفونت دستگاه تنفسی، عفونت دستگاه ادراری، عفونت زخم، عفونت کاف واژن، آبسه ها و ... می باشد. مصرف آنتی بیوتیک پروفیلاکسی یکی از راه های پیشگیری از عفونت بعد از عمل هیسترکتومی است. این بررسی به منظور مقایسه عوارض عفونی عمل جراحی هیسترکتومی آبدومینال در دو رژیم آنتی بیوتیک 24 ساعته و 7 روزه صورت گرفته است.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی بوده است. دراین بررسی، 306 بیمار که دارای شرایط ورود به مطالعه بودند به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. 6 بیمار به دلیل نیاز به دستکاری مثانه و حالب و روده از مطالعه خارج شدند. 300 بیمار باقی مانده به صورت تصادفی در دو گروه آنتی بیوتیک 24 ساعته و 7 روزه قرار گرفتند. هر دو گروه از جهت عوارض تب دار بعد از عمل در طی مدت بستری و تا دو هفته بعد از عمل پیگیری شدند.
یافته ها: دو گروه از نظر سن، میزان تحصیلات،BMI و هموگلوبین قبل از عمل و تعداد روزهای بستری قبل از عمل و زمان عمل جراحی متناظر بودند. در گروه آنتی بیوتیک 24 ساعته (150 نفر)، 15 نفر (10 درصد) دچار عفونت بعد از عمل شدند و در گروه آنتی بیوتیک 7 روزه (150 نفر )، در 12 نفر (8 درصد) عفونت بعد از عمل مشاهده شد که تفاوت آماری معنی داری نداشت(p<0.05) .از نظر روزهای بستری بعد از عمل نیز تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (P=0.131).
استنتاج: به دلیل عدم اختلاف عوارض تب دار بعد از عمل در مصرف آنتی بیوتیک 24 ساعته و 7 روزه می توان مصرف آنتی بیوتیک پروفیلاکسی بعد از هیسترکتومی را تنها به 24 ساعت محدود کرد و از مصرف بدون علت آنتی بیوتیک خوراکی در منزل بعد از ترخیص که متاسفانه در کشور ما متداول است، جلوگیری کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |