دوره 22، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1391 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 252-243 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sari N, Kooshiar H, Vaghee S, Kamelnia H. Elderly’s Quality of Life and Related Factors Among Nursing Home Residents in Mashhad, 2013. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (1) :243-252
ساری نگار، کوشیار هادی، واقعی سعید، کامل نیا حامد. بررسی کیفیت زندگی و عوامل مؤثر بر آن در سالمندان ساکن در خانه های سالمندان شهر مشهد- سال 1392. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (1) :243-252

سابقه و هدف : کیفیت زندگی در سالمندان می تواند به راحتی مورد تهدید قرار گیرد . از این رو اطلاع از کیفیت زندگی سالمندان و عوامل مؤثر بر آن منجر به اتخاذ تدابیری جهت افزایش کیفیت زندگی آنان می شود . هدف پژوهش حاضر تعیین کیفیت زندگی و عوامل مؤثر بر آن در سالمندان ساکن در خانه های سالمندان شهر مشهد بود. مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بوده است و 220 نفر از سالمندان 60 ساله و بالاتر ساکن خانه های سالمندان شهر مشهد با طول مدت اقامت حداقل 6 ماه که قادر به درک و پاس خ گویی به سوالات بودند، به صورت سرشماری دراین مطالعه شرکت کردند. اطلاعات لازم با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی سالمندان ساکن در خانه سالمندان و پرسشنامه مربوط به خصوصیات دموگرافیک افراد و به روش مصاحبه رو در رو جمع آوری گردید . تحلیل داده ها با استفاده 0 در نظر گرفته شد. / نسخه 15 وآمارتوصیفی و رگرسیون خطی صورت گرفت. سطح معنی داری 05 SPSS از 56 ) در سطح متوسط و نمرات /7±10/ یافته ها: یافته های پژوهش نشان می دهد که میانگین نمره کیفیت زندگی کل ( 8 55 ) و /4±11/ 57 )، اقتصادی و اجتماعی ( 4 /4±14/ 54 ) و روحی و معنوی ( 7 /7±13/ تمامی ابعاد سلامتی و عملکرد ( 8 63 ) نیز در سطح متوسط بوده است . هم چنین متغیرهایی از قبیل جنس، تحصیلات، مدت اقامت، وضعیت /5±12/ خانواده ( 8 .(p<0/ سکونت قبلی و ترکیب زندگی به ترتیب از قوی ترین عوامل تعیین کننده کیفیت زندگی کل بوده است ( 05 استنتاج: نتایج این پژوهش نشان داد نمره کل کیفیت زندگی سالمندان و تمامی ابعاد آن در حد متوسط است . هم چنین نشان گر برخی عوامل مؤثر بر کیفیت زندگی در سالمندان است. با توجه به این موارد و انجام اقدامات مقتضی می توان از بسیاری از مشکلات دوران سالمندی کاسته و بر سال های عمر مفید سالمندان افزود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست