دوره 24، شماره 111 - ( فروردین 1393 )                   جلد 24 شماره 111 صفحات 51-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fathi N, Hosseini S, Tavakkol H, Khodadady A, Tabesh H. Effect of Oral Magnesium Citrate Supplement on Lung Function and Magnesium Level in Patients with Asthma . J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (111) :44-51
فتحی نرگس، حسینی سیداحمد، توکل حشمت الله، خدادادی علی، تابش حامد. تاثیر مصرف مکمل خوراکی سیترات منیزیم بر عمکلرد ریه و میزان منیزیم سرم بیماران مبتلا به آسم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (111) :44-51

زمینه و هدف: آسم بیماری التهابی مزمن مسیر هوایی است که با علایمی هم چون خس خس سینه،تنگی نفس، و سرفه همراه است. کمبود منیزیم رژیم غذایی مصرفی می‌تواند بر وقوع و درمان آسم تأثیر داشته باشد. منیزیم یکی از عناصر ضروری بدن انسان اما مکانیسم اثرگذاری مفید آن بر عملکرد ریه به طور کامل شناخته شده نیست. مواد و روش ها: این مطالعه تصادفی، دوسویه کور و کنترل شده، کارآزمایی بالینی بود که بر روی 112 بیمار مبتلا به آسم پایدار خفیف و متوسط انجام شد. تشخیص بر اساس شرح حال و تست اسپیرومتری انجام شد. نمونه خون گرفته و سطح منیزیم اندازه‌گیری شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی 340 میلیگرم منیزیم به عنوان منیزیم سیترات در روز و یا دارونما به مدت دوماه دریافت کردند. نتایج در گروه درمان با استفاده از آزمون t زوج برای داده‌های پارامتریک مقایسه شد و از آزمون ویلکاکسون برای داده‌های غیر پارامتری استفاده گردید. سطح معنی‌داری p<0.05 در نظر گرفته شد. یافته ها: پس از دوماه از مصرف مکمل خوراکی منیزیم، تغییرات معنی داری در FVC،FEV1 و نسبت FEV1/FVC مشاهده شد. بدین صورت که پس از دو ماه مصرف مکمل خوراکی منیزیم، FVC،FEV1 ، افزایش یافته و نسبت FEV1/FVC به طور معنی‌داری کاهش یافت. استنتاج: در مجموع نتایج مطالعه حاضر شواهدی را فراهم آورد که مصرف مکمل خوراکی منیزیم می‌تواند باعث بهبود عملکرد ریه در افراد مبتلا به آسم خفیف و یا متوسط شود.
واژه‌های کلیدی: سیتراتمنیزیم، آسم
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ايمونولوژي