دوره 11، شماره 31 - ( تير 1380 )                   جلد 11 شماره 31 صفحات 39-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zakeri H, Âkha O. A Study on the prevalence of hyperthyroidism with periodical paralysis among the patients referring to educational hospital of sari in years 1377-1378 . J Mazandaran Univ Med Sci 2001; 11 (31) :36-39
ذاکری حمیدرضا، اخی عذرا. بررسی فراوانی پرکاری تیروئید همراه با فلج دوره ای هیپوکالمیک در مراجعین به بیمارستان های آموزشی شهر ساری در سال های 77-78. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1380; 11 (31) :36-39

سابقه و هدف: فلج دوره ای هیپوکالمیک بیماری شایعی نمی باشد. در مطالعات گذشته میزان ارتباط این بیماری با پرکاری غده تیرویید متفاوت گزارش شده است. مطالعه حاضر ارتباط این دو بیماری را در منطقه مازندران نشان می دهد.
مواد و روش ها: تمامی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های بوعلی و امام ساری به علت فلج دوره ای هیپوکالمیک مورد بررسی قرار گرفتند و بعد از انجام اقدامات تشخیصی و درمانی و رد مسایل ثانویه هیپوکالمی، تعداد 20 بیمار با فلج دوره ای مشخص گردید. برای این 20 بیمار تست های عملکرد تیروییدی انجام گردید.
نتایج: از 20 بیمار با فلج دوره ای 8 نفر (40 درصد) دچار پرکاری تیرویید و 12 نفر باقیمانده (60 درصد) عملکرد تیرویید نرمال داشتند. تمامی بیماران مرد بوده و کمترین سن 22 سال و بیشترین سن در بین آنها 46 سال بوده است. سابقه فامیلی در 5 درصد بیماران دیده شده است.
استنتاج: 40درصد بیماران با فلج دوره ای هیپوکالمیک مبتلا به پرکاری تیرویید می باشند که درمان آنها سبب رفع دایمی فلج می شود (با درمان پرکاری تیرویید و نرمال شدن آزمون های تیرویید). بنابراین انجام تست های تیروییدی برای این بیماران الزامی می باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |