دوره 24، شماره 113 - ( خرداد 1393 )                   جلد 24 شماره 113 صفحات 117-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azizi S, Shookohi R, Fredmal J. Biosorption of Pentachlorophenol from Aqueous Solutions Using Phanerochaete Chrysosporium Biomass. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (113) :105-117
عزیزی صلاح، شکوهی رضا، فردمال جواد. بررسی کارایی جذب پنتاکلروفنل با استفاده از بیومس قارچ‌ فانروکیت کرایزوسپوریوم از محلول‌های آبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (113) :105-117

چکیده:   (20643 مشاهده)
سابقه و هدف: پنتاکلروفنل یک ترکیب آلی است که حتی در غلظت‌های پایین هم اثرات زیان‌آور دارد که این ترکیب به مقدار زیاد در ساخت ترکیبات علف کش، بیو ساید و کارخانه‌های چوب بری مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین حذف پنتاکلروفنل از آب و فاضلاب اهمیت زیادی دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی کارایی بیومس قارچ فانروکیت کرایزوسپوریوم در جذب پنتاکلروفنل است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی پس از تهیه و فعال سازی سوش قارچ فانروکیت کرایزوسپوریوم سوش قارچ در پلیت‌های محیط کشت پتیت و دکستروز آگار رشد داده شدند سپس بیومس قارچ فانروکیت کرایزوسپوریوم تهیه گردید و برای مطالعه جذب پنتاکلروفنل مورد استفاده قرار گرفت. برای سنجش پنتاکلروفنل از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا استفاده شد. یافته‌ها: بررسی پارامترهای مورد مطالعه نشان داد که کارآیی جذب پنتاکلروفنل با افزایش دوز بیومس افزایش می‌یابد. درصد جذب پنتاکلروفنل با افزایش غلظت اولیه پنتاکلروفنل کاهش یافت داد. حداکثر جذب پنتاکلروفنل در pH اسیدی به دست آمد. داده‌های آزمایشات جذب از مدل ایزوترم جذب لانگمیر تبعیت می‌کند (992/0=R2). مقدار pHZPC برای بیومس، 1/6 است. نتایج آزمایش BET نشان داد که بیومس قارچ فانروکیت کرایزوسپوریوم دارای سطح حفرات m2/g 275/1 و بیشترین فراوانی قطر حفرات بیومس مربوط به قطر 22/1 نانومتر می باشد. استنتاج: نتایج نشان داد که می‌توان از فرآیند جذب با استفاده از بیومس قارچ به عنوان یک روش موثر برای جذب پنتاکلروفنل از محلول های آبی در غلظت‌های پایین و pH اسیدی استفاده کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |