دوره 14، شماره 43 - ( تير 1383 )                   جلد 14 شماره 43 صفحات 86-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ëmadi S, Nasiri E. Evaluatio of the Distance from the skin to the subarachnoid space in spinal anesthesia . J Mazandaran Univ Med Sci 2004; 14 (43) :80-86
عمادی سیدعبداله، نصیری ابراهیم. بررسی فاصله پوست تا فضای ساب آراکنویید در بی حسی اسپاینال. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1383; 14 (43) :80-86

سابقه و هدف: بی حسی اسپاینال به طور شایع برای ایجاد بی دردی در جراحی عمومی و ارتوپدی مورد استفاده قرار می گیرد. تعیین فاصله پوست تا فضای اپی دورال در مطالعات مختلف نشان داده شده است، اما برای اندازه گیری فاصله پوست تا فضای زیر عنکبوتیه مطالعات کمی انجام شده است. این مطالعه به منظور تعیین فاصله مذکور انجام شد.
مواد و روش ها: در یک مطالعه مشاهده ای آینده نگر، 104 بیمار بزرگسال که به طور مستمر طی 15 ماه از ابتدای سال 1381 تا پایان بهار 1382 جهت جراحی ارتوپدی و عمومی مراجعه کردند، تحت بی حسی اسپاینال در فضـای L3-L4 و در وضعیت نشسته قرار گرفتند. بعد از تزریق لیدوکایین، عمق ورود سوزن از پوست با خط کش استاندارد اندازه گیری شد.
یافته ها: میانگین فاصله پوست تا فضای زیر عنکبوتیه 45.2±4.8 میلی متر بوده است. ارتباط آماری معنی داری با آنالیز رگراسیون خطی بین وزن و شاخص توده بدنی و فاصله پوست تا فضای زیر عنکبوتیه وجود داشت به ترتیب (r2=0.51) P=0.000) و ((r2=0.089) P=0.002میزان فاصله، ارتباطی با سن و قد نداشت.
استنتاج: مقادیر وزن و شاخص توده بدنی، عوامل مهمی هستند که برای تعیین فضا در تکنیک اسپاینال و در وضعیت نشسته مفید واقع می شوند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |