دوره 24، شماره 114 - ( تیر 1393 )                   جلد 24 شماره 114 صفحات 145-140 | برگشت به فهرست نسخه ها

Parsa H, Talebian P, Naderi F. Mortality and Morbidity during and after Carotid Endarterectomy. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (114) :140-145
پارسا حسین، طالبیان پدرام، نادری فیروزه. فراوانی عوارض حین و بعد از عمل جراحی کاروتید اندارترکتومی در بیماران دچار تنگی شریان کاروتید. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (114) :140-145

سابقه و هدف: درمان توصیه شده جهت بیماران دچار تنگی کاروتید قابل توجه، آندارترکتومی کاروتید از طریق جراحی می‌باشد و نسبت به درمان دارویی در جلوگیری از سکته مغزی موثرتر می باشد. هدف از این تحقیق بررسی عوارض و مرگ و میر پس از آندارترکتومی شریان کاروتید در بیماران دچار تنگی کاروتید می‌باشد. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی روی 138 بیمارکه در طول سال های 1387 تا 1391تحت عمل جراحی آندارترکتومی شریان کاروتید قرار گرفته بودند، انجام شد. جنس، سن، درصد و جهت تنگی، علت عمل و عوارض حین و بعداز عمل و هم‌چنین میزان مرگ ومیر بیماران جمع آوری و ثبت گردید و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 آنالیز گردید. یافته ها: از 138 بیمار جراحی شده 3 مورد مرگ مشاهده شد که 2 مورد به دلیل کاهش سطح هوشیاری و یک مورد به دلیل ایست قلبی ایجاد شد. همچنین این سه مورد مرگ در بیماران دچار سکته قلبی و دارای تنگی شریان شدید اتفاق افتاد. میزان عوارض نیز 5/27 درصد (38نفر) بود که 34 مورد مربوط به بیماران دچار تنگی شدید و 4 مورد نیز مربوط به تنگی متوسط بود. هم‌چنین 72 درصد عوارض در بیمارانی دیده شد که به علت حوادث عروق مغزی بستری شده بودند. هم‌چنین میزان عوارض و مرگ ومیر در افراد دارای تنگی شدید شریان کاروتید و بیماران دارای سکته مغزی حین بستری نسبت به بیماران دیگر بیش‌تر بود. استنتاج: نتایج نشان داد که میزان عوارض و مرگ و میر مشاهده شده در این مطالعه در مقایسه با مطالعات دیگر در حد قابل قبولی می‌باشد.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: قلب و عروق