دوره 14، شماره 44 - ( مهر 1383 )                   جلد 14 شماره 44 صفحات 94-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

Âbdollahy F, Mohamadpor R. Evaluation of adverse outcomes of unwanted pregnancy on the women referring to Mazandran medical university hospitals, 1999-2000 . J Mazandaran Univ Med Sci 2004; 14 (44) :87-94
عبدالهی فاطمه، محمدپور تهمتن رضاعلی. بررسی پی آمد حاملگی های ناخواسته در زنان مراجعه کننده به زایشگاه، بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، سال 79 - 1378. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1383; 14 (44) :87-94

سابقه و هدف: با توجه به شیوع بالای حاملگی های ناخواسته و نتایج سوء ناشی از آن به منظور تعیین نتایج بارداری در زنان با حاملگی ناخواسته این تحقیق در سال 79-1378 انجام گرفته است.
مواد و روش ها: تحقیق، بررسی توصیفی بر روی 1200 زن با حاملگی ناخواسته مراجعه کننده به زایشگاه بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندارن است. معیارهای پذیرش نمونه، توافق کامل زن و شوهر در مورد نخواستن بارداری و نیز وقوع بارداری در اثر شکست یکی از روش های پیشگیری از بارداری بود. شیوع عوارض بارداری، زایمان زودرس ، نوزاد کم وزن و سقط با شیوع آن در جمعیت عادی مقایسه شد. تجزیه و تحلیل آماری با برنامه SPSS و فرمول های آماری توصیفی انجام شد .
یافته ها: 75/88 نمونه ها درگروه سنی 35- 18 سال بوده و 9/65 درصد از روش طبیعی پیشگیری از بارداری استفاده نمودند. ارتباط آماری معنی داری بین تعداد حاملگی و بارداری ناخواسته مشاهده نشد. در صد زیادی از نمونه ها (5/25 درصد) مصرف دارو را در طی بارداری ذکر نمودند. میزان شیوع سقط (8/1 درصد)، زایمان زودرس ( 9/8 درصد) و نوزاد کم وزن (5/10 درصد) کمتر از شیوع آنها در جمعیت عادی ( 15 - 10، 10، 12-10 درصد) بود.
استنتاج: علی رغم این که پی آمدهای سوء بارداری در زنان با حاملگی ناخواسته نسبت به جمعیت عادی تفاوت چندانی نشان نداد، به دلیل تاثیرحاملگی های ناخواسته بر عواملی مانند مشکلات پزشکی (عفونت، مصرف دارو و ...) و رفتارهای غیر بهداشتی (تاخیر در شروع مراقبت های بارداری، تغذیه نامناسب ...) جزو حاملگی های پر خطر در نظر گرفته می شود. نکته مهم دیگر به خصوص با در نظر داشتن بافت فرهنگی- مذهبی کشور ما این است که تمایل به حاملگی در شروع و ادامه بارداری ممکن است متفاوت باشد. پیشنهاد می گردد جهت تعیین دقیق تر نتیجه حاملگی های ناخواسته، تحقیقی وسیع تر در سنین مختلف بارداری انجام گیرد .
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |