دوره 11، شماره 31 - ( تير 1380 )                   جلد 11 شماره 31 صفحات 51-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

Younesi Rostami M, Âhmadnia H. Ureteroscopy and Pneumatic Lithotripsy in the treatment of urefer stone in children . J Mazandaran Univ Med Sci 2001; 11 (31) :46-51
یونسی رستمی مهدی، احمدنیا حسن. درمان سنگ های حالب در اطفال با استفاده از یورتروسکوپی و پنوماتیک لیتوتریپسی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1380; 11 (31) :46-51

سابقه و هدف: درمان سنگ حالب بدون جراحی باز و از طریق یوروتروسکوپی در اطفال.
مواد و روش ها: در طی مدت یک سال و نیم 21 کودک جهت درمان آندوسکوپیک سنگ حالب به ما مراجعه نمودند. در تمامی بیماران ابتدا آزمایشات بیوشیمی و کشت ادرار انجام گردید و به جز یک بیمار در بقیه بیماران قبل از عمل IVP انجام شد. تمام بیماران تحت یورتروسکوپی با استفاده از یورتروسکوپ ولف شماره Fr 8 قرار گرفتند و پس از مشاهده سنگ با استفاده از Swiss lithoclast سنگ خرد گردید و در پایان عمل برای بیماران کاتتر حالبی گذاشته شد. در دو بیمار که سنگ دوطرفه حالب داشتند یورتروسکوپی دوطرفه انجام گردید.
نتایج
: طیف سنی بیماران تحت درمان از 2 سال و 8 ماه تا 11 سالگی بود. 14/57 درصد بیماران پسر و 85/42 درصد آنها دختر بودند. در تمام بیماران توسط یورتروسکوپ به سنگ رسیدیم و انجام آن در دخترها آسانتر از پسرها بود. 23/95 درصد بیماران فاقد سنگ (Stone free) بیمارستان را ترک نمودند. هیچ مورد عارضه جدی در بیماران روی نداد. درصد عوارض ایجاد شده شامل هماچوری در 66/66درصد بیماران و کولیک کلیوی در یک بیمار بود که تماما با درمان نگهدارنده بهبود یافتند.
استنتاج: اگرچه تجربه یورتروسکوپی در کودکان محدود می باشد، با این حال مطالعه ما نشان می دهد که با استفاده از یورتروسکوپ های ظریف، یورتروسکوپی برای تشخیص و درمان سنگ های حالب در اطفال به آسانی و با حداقل موربیدیته قابل انجام است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |