دوره 14، شماره 44 - ( مهر 1383 )                   جلد 14 شماره 44 صفحات 107-94 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohseni Bandpei M, Fakhri M, Âhmad Shirvani M, Bagheri Nesami M. Low back pain in pregnancy : A systematic review of the literature . J Mazandaran Univ Med Sci 2004; 14 (44) :94-107
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-400-fa.html
محسنی بندپی محمدعلی، فخری مولود، احمدشیروانی مرجان، باقری نسامی معصومه. کمردرد دوران بارداری: مروری نظام دار بر مطالعات گذشته (Systematic review). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1383; 14 (44) :94-107

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-400-fa.html


چکیده:   (14811 مشاهده)
سابقه و هدف: کمردرد یکی از مشکلات شایع و پرهزینه بارداری است و اغلب تصور می شود بخشی از یک حاملگی طبیعی است که به دنبال تغییرات فیزیولوژیک این دوران ایجاد می گردد. کمردرد حاملگی یکی از دلایل اصلی ناتوانی، غیبت از کار و صرف هزینه های هنگفت مستقیم و غیر مستقیم می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه به مرور نظام دار تحقیقاتی می پردازد که همه گیری شناسی و عوامل خطر کمردرد در زنان حامله را مورد بررسی قرار داده اند. مقالات با جست و جوی اطلاعات موجود در MEDLINE، CINAHL، NET-ROSE،OVID ،BIDS از سال 1985 تا 2003 و با استفاده از کلمات کلیدی کمردرد، همه گیری شناسی، حاملگی و عوامل خطر به دست آمدند. به علاوه منابع موجود در مقالات، مورد استفاده قرار گرفتند.
یافته ها: کلا از 18 مقاله به دست آمده 11 مطالعه، همه گیری شناسی کمردرد در طی حاملگی را بررسی که 8 مورد(73 درصد) از آن ها شیوع را بیش از 50 درصد گزارش کرده بودند. همه گیری شناسی کمردرد بعد از حاملگی نیز در 10 مقاله بررسی شده بود که 6 مطالعه (60 درصد) شیوع آن را بیش از 40 درصد گزارش کردند. از بین عوامل گوناگون، کمردرد قبلی و سن جوان تر، مهم ترین عوامل خطر بودند.
استنتاج: گرچه نقایصی (از جمله تعداد کم نمونه، عدم طبقه بندی و تعریف روشن از کمردرد، طراحی گوناگون مطالعات، روش های مختلف اجرا و غیره) در روش تحقیق مطالعات گذشته وجود داشته است که مانع از نتیجه گیری قطعی می شود، به نظر می رسد که کمردرد یکی از شایع ترین مشکلات حاملگی و بعد از زایمان باشد. آموزش و ورزش های معین در غیاب مشکلات طبی می تواند برای زنان حامله مفید باشد.
متن کامل [PDF 195 kb]   (2932 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb