دوره 24، شماره 115 - ( مرداد 1393 )                   جلد 24 شماره 115 صفحات 6-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Barzin M, Peivandi S, Nabizadeh N. Uterine and Ovarian Arteries Resistance Indices at Midluteal Phase in Women with Recurrent Miscarriage in Comparison with Normal Fertile Women. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (115) :1-6
برزین مریم، پیوندی سپیده، نبی زاده نیاز. بررسی مقایسه ای میزان مقاومت شرایین رحمی و تخمدانی در فاز میدلوتئال زنان مبتلا به سقط مکرر و زنان دارای باروری طبیعی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (115) :1-6

سابقه و هدف : سقط خود بخودی مکرر به مواردی اطلاق می گردد که حداقل 3 سقط خودب ه خودی پشت سر هم اتفاق افتاده باشد. با توجه به بالا بودن شیوع سقط مکرر در جامعه و متفاوت بودن میزان مقاومت شریان رحمی در مقالات مختلف و همچنی ن عدم بررسی شریان تخمدانی در کشور ما، مطالعه ای حاضر با هدف بررسی میزان مقاومت شرایین رحمی و تخمدانی زنان با سقط مکرر در فاز میدلوتئال و مقایسه آن با زنان بارور نرمال انجام شد. مواد و رو ش ها: 57 زن غیرباردار با سابقه سقط مکرر پس ازمراجعه به درمانگاه نازایی توسط همکار فوق تخصص زنان و زایمان به بخش سونوگرافی ارجاعداده شدند . همه بیماران سابقه حداقل 2 بار یا بیشتر سقط خود ب ه خ ودی پشت سرهم داشتند که در 3 ماهه اول بارداری اتفاق افتاده بود . همچنین 57 زن با سابقه مامایی طبیعی به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته انجام شد . OS شدند. ارزیابی شاخه های صعودی شریان رحمی در سمت راست و چپ در اطراف سرویکس در سطح اینترنال شریان PI و RI شرایین رحمی راست و چپ محاسبه شد . همچنین Pulsatility index (PI) و Resistance index (RI) تخمدانی در مجاورت کورپوس لوتئوم محاسبه شد اطلاعات به دست آمده در دو گروه مورد و شاهد با هم مقایسه شدند. شر یان PI 0 و می انگین /63±0/ 0 و 29 /84±0/ شر یان های رحم ی در گروه مورد و شاهد به ترتیب 31 RI یافته ها: میانگین شر یان .PI و RI 1 بود که اختلاف آماری معن ی داری م ی ان /9±0/ 2 و در گروه شاهد 28 /4±0/ رحمی در گروه مورد 31 شر یان ها ی تخمدا نی نی ز در گروه مورد و شاهد به ترت ی ب PI می انگین .(p<0/ رحمی در دو گروه مشاهده شد ( 05 0 و /52±0/ شر یان ها ی تخمدان ی نی ز در گروه مورد و شاهد به ترت ی ب 11 RI 0 بو د و می انگین /70±0/ 0/81±0/19 و 18 شریان تخمدانی بین گروه مورد و شاهد از نظر آماری معنی دار نمی باشد. PI و RI 0/40±0/13 بود که اختلاف استنتاج: میزان جریان خون رحمی درفاز مید لوتئال یکی از علل مهم مربوط به سقط راجعه است . از این رو لازم است زنان مبتلا به سقط راجعه حتماً از نظر مسائل پرفیوژن شریانی مورد ارزیابی و غربالگری شوند و با توجه به ارزش پیش گویی می توان تدابیر درمانی لازم برای کاهش بروز سقط انجام داد . هرچند که جهت دستیابی به این هدف RI و PI کننده بزرگ، انجام مطالعات وسیع تر پیشنهاد می گردد.
واژه‌های کلیدی: Resistance index، Pulsatility index، سقط راجع
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: زنان و زایمان و نازایی