دوره 18، شماره 63 - ( فروردين و اردیبهشت 1387 )                   جلد 18 شماره 63 صفحات 19-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saberi F, Abedzadeh M, Saadat Z. The use of castor oil on cervical ripening in pregnancies . J Mazandaran Univ Med Sci 2008; 18 (63) :11-19
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-439-fa.html
صابری فرزانه، عابدزاده معصومه، سادات زهره. بررسی تاثیر استفاده از روغن کرچک در آمادگی سرویکس بعد از هفته 40 حاملگی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1387; 18 (63) :11-19

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-439-fa.html


چکیده:   (34517 مشاهده)
سابقه و هدف: از آن جا که شناخت بسیار کمی در مورد نقش روغن کرچک در آمادگی سرویکس وجود داشته و مطالعات انجام شده در قالب کارآزمایی بالینی، محدود می باشد، مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تاثیر استفاده از روغن کرچک در آمادگی سرویکس بعد از هفته 40 حاملگی انجام شد.
مواد و روش ها: این تحقیق به روش کارآزمایی بالینی بر روی 200 خانم باردار بعد از هفته چهلم حاملگی در بیمارستان شبیه خوانی کاشان از سال 1383 تا 1385 انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه 100 نفری مورد و شاهد تقسیم شدند. به گروه مورد 60 میلی لیتر روغن کرچک خوراکی داده شد و گروه شاهد هیچ دارویی دریافت نکرد. واحدهای مورد پژوهش در هر دو گروه در مورد مشخصات جمعیت شناختی، میزان افزایش نمره بیشاپ (Bishop)، میانگین نمره بیشاپ در زمان ورود به مطالعه و 24 ساعت بعد، شروع دردهای زایمانی، زمان زایمان، نوع زایمان و آپگار نوزاد با استفاده از آزمون های آماری t‏،t دوگانه،X2 و آزمون دقیق فیشر مورد مقایسه قرار گرفتند.
یافته ها: یافته های این مطالعه اختلاف آماری معنی داری را بین دو گروه از نظر سن، تحصیلات، ملیت مادر، تعداد حاملگی، تعداد زایمان و سن حاملگی نشان نداد. آزمون آماری t دو گانه اختلاف معنی داری را از نظر میانگین نمره بیشاپ در زمان ورود به مطالعه و 24 ساعت پس از ورود به مطالعه در دو گروه نشان داد (p=0.00). همچنین نتایج نشان داد که در طی 24 ساعت پس از ورود به مطالعه میانگین نمره بیشاپ در گروه مورد به میزان 4.5±3.63 و در گروه شاهد 0.67±1.25 افزایش یافته بود. در طول 24 ساعت پس از ورود به مطالعه، در 70 در صد خانم های گروه مورد در مقابل 12 درصد خانم های گروه شاهد دردهای خود به خود زایمانی شروع شده بود. آزمون های آماری اختلاف آماری معنی داری را از نظر میزان افزایش نمره بیشاپ و زمان شروع درد زایمان بین دو گروه نشان داد (p<0.001). اما این اختلاف در مورد نوع زایمان و نمره آپگار نوزادان معنی دار نبود.
استنتاج: بر اساس نتایج این پژوهش به نظر می رسد که روغن کرچک خوراکی بتواند در آماده کردن سرویکس در خانم های باردار بعد از هفته 40 حاملگی، بدون افزایش در میزان عوارضی همچون سزارین و پایین آمدن نمره آپگار نوزادان موثر باشد.
واژه‌های کلیدی: روغن کرچک، حاملگی، آمادگی سرویکس
متن کامل [PDF 279 kb]   (2814 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb