دوره 24، شماره 117 - ( مهر 1393 )                   جلد 24 شماره 117 صفحات 83-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mehrabi M R, Soleimani M, Abroun S, Vasei M, Moghadasi M H. Designing and Constructing the Microfluidic System and Evaluating its Ability to Produce IL-2 by Jurkat Cells. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (117) :74-83
مهرابی محمدرضا، سلیمانی مسعود، آبرون سعید، واسعی محمد، مقدسی محمدحسین. طراحی و ساخت سیستم میکروفلوییدی و ارزیابی قابلیت آن جهت تولید اینترلوکین 2 توسط سلول های جورکت. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (117) :74-83

سابقه و هدف: سیستم های میکروفلوییدی ریزسازه هایی هستند که جهت تحقق کامل پروتوکل های کشت سلولی مرسوم در آزمایشگاه به کار گرفته می شوند. هدف این پژوهش طراحی و ساخت سیستم میکروفلوییدی و ارزیابی قابلیت آن جهت تولید اینترلوکین 2 توسط سلول های جورکت بود. مواد و روش ها: ابتدا نقشه کانا لهای سیستم میکروفلوییدی با نرم افزار کورل دراو طراحی و با استفاده از لیتوگرافی نرم روی پلیمر پلی دی متیل سیلوکسان ساخته شد و پس از تعبیه سوراخ های ورودی و خروجی روی آن، به کمک روش با سرعت 3 میکرولیتر در RPMI اکسیژن پلاسما روی اسلاید شیشه ای چسبانیده و به یک پمپ حاوی محیط کشت 1640 ساعت متصل گردید. سپس سلول های جورکت درسیستم تلقیح شدند. در تمام مدت انکوباسیون جریان پیوسته ای از محیط کشت و مواد محرک در کانال های این سیستم با سلول ها برخورد داشت. همزمان سلو لها در فلاسک نیز کشت داده شدند سپس از نظر تکثیر و تولید اینترلوکین با سیستم میکروفلوییدی مقایسه شدند. یافته ها: نتایج پژوهش حاکی از میزان تکثیر و تولید اینترلوکین 2 توسط سلول های جورکت در سیستم میکروفلوییدی، به مقدار تقریبی دو برابر نسبت به کشت معمول بود ضمن آن که این سیستم روی حیات سلول ها نیز اثر منفی نگذاشت. استنتاج: سیستم میکروفلوییدی به دلیل ایجاد شرایط دینامیکی حاصل از جریان پیوسته مواد غذایی و حذف مواد زائد می تواند تقریبا شرایطی مشابه درون بدن برای تکثیر و تولید فرآورده های سلولی ایجاد کند علاوه بر این به دلیل کارایی بالاتر، مصرف مواد و محیط کشت به مراتب کم تر، می تواند جانشین روش های کشت سلولی مرسوم گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: هماتولوژی و آنکولوژی