دوره 17، شماره 62 - ( بهمن 1386 )                   جلد 17 شماره 62 صفحات 68-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S, Pourmousa R, Sheykhmounesi F, Hosseininasab A. Evaluation of Depression and Anxiety in patients with tinnitus. J Mazandaran Univ Med Sci 2008; 17 (62) :63-68
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-458-fa.html
حسینی سیدحمزه، پورموسی رستم، شیخ مونسی فاطمه، حسینی نسب سیدعلی اکبر. بررسی رابطه افسردگی و اضطراب با وزوز گوش. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1386; 17 (62) :63-68

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-458-fa.html


چکیده:   (12504 مشاهده)
سابقه و هدف: وزوز گوش بیماری آزارنده ای است که می تواند باعث مشکلات عمده ای از جمله بی خوابی، اختلال در تمرکز و کاهش کیفیت زندگی شود. این مطالعه به منظور بررسی رابطه وزوز گوش با افسردگی و اضطراب انجام شده است.
مواد و روش ها: این مطالعه یک تحقیق تجربی به روش مورد - شاهدی (case-control) بود. تعداد افراد در هر گروه مورد و شاهد 50 نفر بود. گروه مورد شامل بیمارانی با شکایت وزوز گوش بود که مشکل ساختمانی (Organic) نداشتند.افراد هر دو گروه مورد و شاهد پرسشنامه Beck و پرسشنامه حالت – صفت اسپیلبرگر را پر کردند و بدین ترتیب از نظر وجود و شدت افسردگی و اضطراب بررسی شدند در این مطالعه از روش آماری X2 استفاده شد.
یافته ها: دو گروه مورد و شاهد از نظر سن، جنس، وضعیت تاهل و مصرف سیگار همسان بودند. از 50 بیمار گروه مورد، 20 نفر سیگاری بوده اند و میزان افسردگی و اضطراب در آنها نسبت به غیر سیگاری ها بیش تر بوده است و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بوده است.(p=0.03). میزان افسردگی در بیماران مبتلا به وزوز گوش (Tinnitus) بیش تر از گروه شاهد بود و این تفاوت از نظر آماری قابل توجه بود.(p=0.03). همچنین میزان اضطراب حالت (State) و اضطراب صفت (Trait) در گروه مورد بیش از گروه شاهد بوده است.
استنتاج: نتایج تحقیق نشان داد که گروه مورد، وزوزگوش، اضطراب و افسردگی بالاتری نسبت به گروه شاهد دارد.
واژه‌های کلیدی: وزوز گوش، اضطراب، افسردگی
متن کامل [PDF 270 kb]   (17486 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb